• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti odbrusio saopštenjem: UEFA te tuži, UEFA ti sudi!

Autor mondo.rs

Odmah je usledio odgovor kluba na kaznu evropske kuće fudbala...

 Mančester siti odbrusio saopštenjem: UEFA te tuži, UEFA ti sudi! Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

UEFA je donela odluku da kazni Mančester siti neigranjem u njenim takmičenjima u sezonama 2020/21 i 2021/22 i novčanom sankcijom od 30.000.000 evra.

Ova odluka je iznenadila fudbalski svet, a vrlo brzo se oglasila i uprava Mančester sitija.

Možda će vas zanimati

Saopštenje kluba sa stadiona "Etihad" prenosimo u celosti.

"Mančester siti je razočaran, ali ne iznenađen današnjim objavom od strane UEFA veća za sudske postupke. Mančester siti je uvek očekivao ultimativnu potrebu da se obrate nezavisnom telu koji će bez uticaja razmotriti sveobuhvatno telo nepobitnih dokaza u prilog svom stavu."

"U decembru 2018. godine, glavni istraživač UEFA je javno nagovestio ishod i sankciju koju je nameravao da isporuči Mančester sitiju, pre nego što je bilo kakva istraga počela. Manjkavi i konstantno javan proces UEFA koji je on nadgledao značio je da postoji malo sumnji u odluku koju će dontei. Mančester siti se formalno žalio UEFA disciplinskom telu, žalbom koju je potvrdio Sud za sportsku arbitražu."

"Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je inicirala UEFA, procesuirala UEFA i u kojem je sudila UEFA. Sa ovim predrasudnim procesom koji je sada iza nas, Mančester siti će tražiti nezavisnu odluku što je pre moguće i u prvoj instanci započeti postupak na Sudu za sportsku arbitražu što je ranije moguće", navodi se u saopštenju Mančester sitija.

I dok mnogi još razmišljaju šta bi ova kazna mogla da znači za Premijer ligu, jasno je da kazna UEFA još uvek ne stupa na snagu.

Mančester siti će uputiti žalbu sudu u Lozani, kojim će pokušati da izbore njeno smanjenje. "Građani" su već jednom bili kažnjeni zbog kršenja finansijskog fer pleja, ali nikada ni približno ovako drastično.

Oni su u leto 2014. bili kažnjeni sa 60.000.000 evra (od čega 40 miliona suspendovano) i u sezoni 2014/15 su morali da igraju sa 21 igračem u Ligi šampiona, umesto sa standardnih 25.

Čeka se razvoj situacije, ali je jasno da ćemo na konačnu odluku i rešenje situacije morati da pričekamo.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC