• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debi Dejana Stankovića na Brdu: Dva meseca kasnije, opet Čuka i Zvezda!

Autor Jovan Terzić

Utakmicom kojom je završen prvi, počeće i prolećni deo Superlige u koji crveno-beli ulaze sa novim trenerom. Dejan Stanković debitovaće danas na Banovom brdu uz direktan prenos na TV Arenasport.

 Dejan Stanković debituje na klupi Crvene zvezde protiv Čukaričkog Izvor: MN PRESS

Došao je trenutak da Dejan Stanković debituje kao trener.

Početak je zakazan za 14.30 na Banovom brdu, odakle će kamere TV Arenasport uživo prenositi svojevrstan "revanš" gradskih rivala iz gornjeg dela tabele, koji su 15. decembra na "Rajku" spustili zavesu na prvi deo Superlige u poslednjoj utakmici Vladana Milojevića na klupi crveno-belih.

Možda će vas zanimati

Preko puta nje će i ove subote po hladnom, ali sunčanom vremenu u prestonici stajati Čukin šef struke, Aca Veselinović, prvi Stankovićev rival u trenerskoj karijeri posle mnogih koje je širom sveta vodio kao igrač.

Izvor: FK Crena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Mondo reporteri izveštavaće uživo sa derbija 21. kola Superlige, a na našem portalu ekskluzivno vas očekuju i snimci presudnih detalja utakmice između rivala koji su znali da nagrade navijače na tribinama i kraj TV ekrana.

Dueli Crvene zvezde i Čukaričkog u poslednje vreme donose mnogo uzbuđenja, nema razloga da tako ne bude i ovog 15. februara 2020. - tačno dva meseca od sigurnih 3:1 za šampiona pred dvomesečnu pauzu.

Zvezda je decembru nadigrala Veselinovićev tim golovima Nemanje Milunovića (2. minut), Milana Pavkova (72) i Alekse Vukanovića (88), dok je strelac za goste bio Lazar Stojanović (24).

Prethodno je, u aprilu prošle godine, Čukarički pobedio na svom terenu 3:2, iako su crveno-beli vodili 2:0. Marin i Ben bili su strelci za goste u 7. i 19. minutu, Mudrinski je u 22. smanjio razliku, zatim Stojanović u 38. izjednačio, da bi u 67. Ognjen Mudrinski ponovo bio precizan protiv svog nekadašnjeg kluba.

U decembru 2018. Zvezda je slavila kao gost 2:1, opet posle rezultatske "klackalice", jer je Čukarički uspeo da izjednači, a zanimljivo je da su sva tri gola postignuta u samo šest minuta: Ben u 24. i Boaći u 30. za crveno-bele, a Stojanović u 27. za "brđane".

Anketa

Ko će biti šampion?

  • Crvena zvezda

    40% (2)

  • Partizan

    40% (2)

  • Vojvodina

    20% (1)

  • Čukarički

    0% (0)

Ko će biti šampion?

Rezultati

Ova dva kluba dosad su odigrali 56 međusobnih utakmica. Zvezda je slavila u 43, Čukarički u devet, a četiri su završene remijima. Gol-razlika je ubedljivo na strani crveno-belih, koji su dali 135, a primili samo 46 golova.

Slično je bilo i avgusta te godine, samo na "Marakani". Zvezda je povela u 53. minutu preko Srnića, Tedić izjednačio u 67, a Gobeljić doneo pobedu svom timu golom u 71.

U sezoni 1996/97, crveno-beli su ostvarili jednu od najubedljivijih pobeda u domaćem prvenstvu, pošto su savladali "brđane" 8:1.

Kada je reč o prethodnom, decembarskom duelu, bio je to poslednji u kom je Vladan Milojević sedeo na klupi Crvene zvezde.

Uspešni trener je odmah posle utakmice nagovestio odlazak, koji je i ozvaničen nekoliko dana kasnije.

Umesto njega došao je Dejan Stanković, pa će nekadašnji as Crvene zvezde, Lacija i Intera danas imati trenerski debi.

U odnosu na pre dva meseca, očekuje se čak šest promena u Zvezdinoj startnoj postavi.

Marko Marin je otišao, a što se tiče ostalih, Dejan Stanković je tokom priprema prilično "promešao karte", pa umesto postave: Borjan - Gobeljić, Pankov, Milunović, Gajić - Petrović, Vulić - Ben, Marin, Garsija - Boaći, u startnih 11 Zvezde ovaj put očekujemo: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić (Ivanić), Gavrić (Simić) - Boaći.

Najavio je Stanković u petak na konferenciji za medije da je siguran za devet startera, dok će naknadno odlučiti o preostaloj dvojici.

* gosti podkasta Sve u 16 bili su i Dejan Stanković i Aca Veselinović, evo tih epizoda * 


Što se tiče Čukaričkog, klub sa Banovog brda je dan pred utakmicu ostao bez levog beka Miroslava Bogosavca, a tokom zime otišli su Mudrinski i Ovusu. Došao je Eze iz VojvodineKolumbijac Dilan Ortiz, kao i Milan Savić iz Mehelena, inače nekadašnji đak Zvezdine škole.

Aleksandar Veselinović je u decembru na "Marakni" izveo startnu postavu: Petrović - Veličković, Šapić, Ostojić, Kamenović - Kovač, Vidosavljević - Ndiaje, Kajević, Stojanović, Tedić.

Videćemo koji će tim izabrati za ovu subotu.

Čukarički utakmicu dočekuje na četvrtom mestu, sa dva boda manje od Vojvodine, a četiri više od TSC Bačke Topole, dok je Zvezda vodeća na tabeli Superlige, sa 11 bodova više od Partizana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC