• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je za debi: Stanković zna devetoricu za Brdo

Autor mondo.rs

Novi trener Zvezde najavio da će u startnoj postavi protiv Čukaričkog sigurno biti i jedan od mladih nada.

 FK-Crvena-zvezda-Dejan-Stankovic-konferencija-pred-mec-protiv-Cukaricki-nastavak-Superliga Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Preduga pauza je iza nas, a Crvena zvezda je tokom nje imala jednu veliku promenu. Umesto Vladana Milojevića, na klupi srpskog šampiona sada je Dejan Stanković.

Legendarni fudbaler Zvezde, Lacija i Intera uhvatiće se u koštac sa trenerskim izazovom, pokušati da osvoji duplu krunu, a zatim obezbedi još jednu evropsku sezonu za klub.

Možda će vas zanimati

U subotu od 14.30 na Banovom brdu, protiv Čukaričkog, danas 41-godišnjaka čeka novi debi - u ulozi trenera Crvene zvezde!

Tokom prethodnih mesec dana, Stanković je kroz pripremne utakmice ostavio dobar utisak, ali borba za bodove je nešto sasvim drugačije.
Posebno za nekoga ko nema iskustvo samostalnog vođenja tima, pošto je bivšem asu u kopačkama dosad jedini sličan posao bilo kratkotrajno asistiranje Andrei Stramaćoniju u Udinezeu pre pet godina.
Bez obzira na to, Stanković se prilično samouvereno uhvatio u koštac sa novim izazovom.
Sarađivao je tokom igračke karijere sa brojnim trenerskim veličinama iz Evrope i sveta, pa nema sumnje da je "pokupio" ponešto od svakog.
"Sigurno da ima treme, ali ona i treba da bude prisutna. Kao igrač sam uvek na teren izlazio sa tremom i pozitivnim strahom, jer kada nisam, onda sam potcenio protivnika. Ja volim kada je tako, volim pozitivnu tremu", istakao je novi Zvezdin trener uoči duela sa Čukaričkim.
Kao i većina njegovih prethodnika, Stanković je naglasio da su ciljevi crveno-belih dobro poznati.
"Očekivanja od utakmice? Zvezda ima samo jedno očekivanje, a to je da pobeđuje. Za to smo se spremali i tome težimo".
AĆIMOVIĆ dolazi da navija

Stankovićev šurak, takođe bivši vezista Zvezde, Milenko Aćimović biće u subotu na stadionu Čukaričkog da pruži podršku prijatelju. "Dolazi na stadion, rođendan mu je, kao i mami mojoj", kroz osmeh je otkrio Zvezdin trener.

Osvrnuo se i na kvalitet rivala.
"Očekujem nadigravanje, ali podvlačim da Crvena zvezda uvek ide samo na pobedu. Čukarički ima mlade i orne igrače, umiksovsne sa iskusnima. Napravili su dobar sistem, ekipa je puna elana i željna dokazivanja protiv Zvezde".
Govorio je Stanković i o tome kako želi da njegov tim izgleda na terenu.
"Sigurno je da ćemo u svaku utakmicu ući isto motivisani, jer tako daješ poštovanje i protivniku i sebi", rekao je i dodao da je svejedno hoće li u postavi biti jedan ili dvojica špiceva.
"Zavisi od protivnika i toga na koga mogu da računam u datom trenutku. Jesam na trenerskom početku, ali vetujte da taktika ne menja ništa, bitno je kako ti ekipa izađe na teren, šta je igračima u glavi".
Tokom priprema Stanković je redovno davao šansu mladima - Veljku Nikoliću, Željku Gavriću i Marku Konataru. Otkrio je da će se jedan od njih naći u subotu u startnoj postavi.
"Ti klinci su iskočili i sigurno će neki od njih sutra početi. Imam devet kristalno jasnih imena, a videćemo za još dva".
Potvrduo je da su zbog povreda van stroja Gajić, Tomane i Sanogo.
"Sanogo nastavlja oporavak, ne znam koliko će trajati i koncentrisan sam samo na one igrače koje imam na raspolaga", kratko je poručio.
Duel na Banovom brdu igra se u subotu od 14.30, uz prenos na TV Arena Sport 1.
Zvezda u drugi deo sezone ulazi kao vodeća na tabeli sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana, dok je Čukarički na četvrtom mestu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC