• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Led je probijen: Deki Stanković uživao u ulozi početnika!

Autor Jovan Terzić

" Ja volim kada je tako, volim pozitivnu tremu", pričao je novi Zvezdin trener pred utakmicu sa Čukaričkim. Poslije nje, zahvalio se igračima na svemu što su uradili da njegov debi protekne lijepo.

 Dejan-Stankovic-trener-Crvene-zvezde-debi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Igračima sam tražio samo jedno - da mi naprave lijep debi i oni su to uradili. Hvala im na tome", istakao je Dejan Stanković poslije utakmice Čukarički - Crvena zvezda 0:2, prve takmičarske za oba tima u 2020. godini.

Nešto više od mjesec dana prošlo je od kada je bivši as Crvene zvezde, Lacija i Intera preuzeo ekipu svog voljenog kluba od Vladana Milojevića i uhvatio se u koštac sa nimalo lakim zadatkom - da nastavi uspjehe koje je nizao njegov prethodnik

Možda će vas zanimati

Ako se "po jutru dan poznaje", neće biti problema.

Već tokom pripremnih duela u Turskoj nagoviješteno je da Stanković ima ideju i da su ga igrači dobro prihvatili. Vidi se da je među igrače ušla neka nova energija. Pojedinima je baš prijala promjena i povjerenje koje im je dao novi trener, a to su pokazali i dobrom partijom na Banovom brdu.

Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Željko Gavrić i Dušan Jovančić predvodili su saigrače, posebno u prvom poluvremenu u kom je Zvezda i postigla oba gola.

Naravno da je prerano donositi zaključke, ali činjenica je da crveno-bijeli na terenu djeluju življe nego u prethodnih nekoliko mjeseci.

Pored osvojena tri boda - kojima je prednost u odnosu na drugoplasirani Partizan povećana na 14, s tim da crno-bijeli danas igraju protiv Radnika iz Surdulice kod kuće - pobjeda protiv Čuke sigurno će imati uticaj na to da Dejan Stanković dobije na samopouzdanju i sigurnosti.

Utisak je da je u novi posao ušao sa određenim gardom, prije svih prema medijma, i da ga je pritisak očekivanja sputavao da se ponaša srdačno kao što smo od njega navikli. 

Tokom priprema u Turskoj djelovalo je da se Stanković nalazi u određenom grču i da ima odbojnost prema bilo kakvoj saradnji sa novinarima u smislu davanja izjava i fotografisanja ili snimanja.

U Beleku je popustio, ali brzo po povratku u Beograd je zatvorio treninge, što samo pokazuje koliko mu je bitno da ništa ne remeti njegov rad.

Neko će reći da je ta mjera pretjerana, posebno četiri-pet dana pred utakmicu, ali to je nešto na šta svaki trener ima pravo, pa tako i Stanković. Ni prvi ni posljednji Zvezdin trener koji je to uradio.

"Sigurno da ima treme, ali ona i treba da bude prisutna. Kao igrač sam uvijek na teren izlazio sa tremom i pozitivnim strahom, jer kada nisam, onda sam potcijenio protivnika. Ja volim kada je tako, volim pozitivnu tremu", pričao je novi Zvezdin trener uoči duela sa Čukaričkim.

Poslije uvodne pobjede mladi strateg bi trebalo da se opusti, a tome u prilog idu dobro raspoloženje na konferenciji za medije poslije subotnje pobjede, kao i najavljeno "otvaranje" bar jednog treninga nedjeljno za javnost. 

Sljedeći izazov koji ga čeka biće posebno zanimljiv, protiv Nenada Lalatovića i Vojvodine iduće subote na "Marakani".

Ovako je bilo protiv Čukaričkog... 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC