• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež krenuo ''trojkom'', Radnik i Željo ostali dužni navijačima

Autor mondo.ba

Mostarci su na startu proljećne polusezone nadigrali ''fenjeraša''. Bez golova na Gradskom stadionu u Bijeljini.

 Premijer liga BiH 20. kolo Velež Zvijezda 09 Radnik Željezničar Izvor: Fena/Arhiv

Nakon više od dva mjeseca, ovog vikenda se nastavlja fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Čast da otvore prvo proljećno kolo dobili su Velež i Zvijezda 09, odnosno Radnik i Željezničar, a mreže su se tresle samo u Vrapčićima.

Možda će vas zanimati

Pred odlično ispunjenim tribinama, Velež je trijumfovao rezultatom 2:0 i upisao osmu pobjedu u sezoni, te gostima nanio 14. poraz u dosadašnjih 20 utakmice, te im dodatno smanjio ionako male šanse za opstanak u premijerligaškom društvu.

Vodeći gol je postignut u 21. minutu, kada je Nusmir Fajić asistirao Brandau za deseti gol u sezoni, po čemu se Brazilac u ovom trenutku izjednačio sa napadačem Sarajeva Mersudinom Ahmetovićem na četvrtom mjestu liste strijelaca.

Nekoliko minuta prije toga, u sjajnoj šansi je za postizanje gola bio i sam Fajić, ali je kao pobjednik iz tog duela izašao čuvar mreže tima iz etno-sela Stanišići Nikola Vujanac, koji je ove zime stigao u Zvijezdu 09 i to iz tabora Radnika iz Surdulice.

Sve je u ovom duelu bilo riješeno nakon 13 minuta igre u drugom dijelu. Loptu je na desnoj strani terena nakon centaršuta sa suprotne stative dobio Edo Vehabović, te rutinski zatresao mrežu.

Radnik i Željezničar ostali su dužni navijačima koji su danas došli na Gradski stadion u Bijeljini. 

Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom, a osim što su izostali pogoci, nije bilo ni onih pravih, stopostotnih šansi.

Kad je u pitanju prvo poluvrijeme, najkonkretniji je bio pokušaj Vladimira Bradonjića iz 17. minuta. Posljednja linija Sarajlija je izblokirala mladog napadača Bijeljinaca, koji je krajem prvog dijela zbog povrede morao da ustupi mjesto na terenu Ševki Okiću.

Otprilike u isto vrijeme, glavni sudija Dragan Petrović je pokazao žuti karton treneru gostujuće ekipe Amaru Osimu zbog burne reakcije na jednu sudijsku odluku. Strategu tima sa ''Grbavice'' to je treći žuti karton, pa u narednom kolu, protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku, neće biti na klupi.

U 57. minutu smo vidjeli i prvi šut u okvir gola - pokušao je Velibor Đurić, a do kraja meča je još dva puta pokušao i gost, ali bez uticaja na rezultat.

Posljednji meč današnjeg dana odigraće sa početkom u 17.30 časova Sarajevo i Tuzla siti.

Riječ je o jednom od derbija ove runde jer je domaćin, podsjetimo, aktuelni šampion BiH i tim koji je prvi prošao kroz cilj na kraju jesenje polusezone, dok je ovo kolo ekipa Tuzla sitija dočekala na četvrtom mjestu, uz bod manje od trećeplasiranog Borca.

PREMIJER LIGA BiH – 20. kolo

Velež – Zvijezda 2:0 (1:0)
/Brandao 21, Vehabović 58/

Radnik – Željezničar 0:0

Sarajevo – Tuzla siti (17.30)

Nedjelja:

Čelik – Zrinjski (14.30)

Sloboda – Mladost (14.30)

Široki Brijeg – Borac (17.30)

TABELA: Željezničar (+1) 36, Sarajevo 36, Borac 35, Tuzla siti 34, Zrinjski 31, Radnik (+1) 30, Velež (+1) 28, Široki Brijeg 27, Velež 25, Sloboda 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 (+1) 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC