• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi hoće Rejnu u reprezentaciji, ali ne samo oni!

Autor mondo.rs

Američki tinejdžer skrenuo je pažnju još tri nacionalna saveza, kom će se carstvu privoljeti?

 Đovani Rejna - reprezentacija SAD, Engleska, Portugal, Argentina Izvor: Lars Baron/Bongarts

Američki tinejdžer iz Borusije Dortmund Đovani Rejna već je "viđen" kao predvodnik najnovije generacije reprezentacije SAD, ali izgleda da ima i drugih interesenata.

Naime, on ima pravo nastupa za Englesku, koja ga već prati, ali i još zemalja. To kad su u pitanju seniori, jer je u mlađim kategorijama već nastupao za SAD.

Možda će vas zanimati

Rejna ima samo 17 godina, a stupio je na veliku scenu, a gdje drugo nego u Borusiji Dortmund, gdje je prvi nastup zabilježio u januaru. A onda je vezao osam nastupa za prvi tim.

On je sin proslavljenog američkog reprezentativca Klaudija Rejne, koji je osam godina igrao u Britaniji, između ostalih i za Mančester siti i Glazgov Rendžers. Za to vrijeme se rodio i Đovani, 2002, kada je Klaudio nastupao za Sanderlend.

Klaudio ima više od 100 nastupa za reprezentaciju SAD. Tamo se računa da će Đovani samo preći iz juniora u seniore, ali britanski mediji sada javljaju da Fudbalski savez Engleske pomno prati mladog igrača od kad se saznalo da bi imao pravo nastupa za selekciju Gordog Albiona.

Spisku tu, međutim, nije kraj. Američki Atletik piše da bi Đovani mogao da igra i za Portugal i Argentinu, zbog svojih bake i deke.

Đovani je već igrao za mlađe selekcije SAD, čak je dao i pobednički gol Engleskoj prije dvije godine, tako da se mislilo da je to "gotova priča". Ipak, interesovanje Engleske ne bi trebalo zapostavljati, jer je tamo rođen, proveo je prvih pet godina svog života, a i "Albion" je uglavnom konkurentniji na velikoj sceni od SAD.

Fudbalski savez Engleske navodno je već napravio prve korake da ga regrutuje. Njega prati tim zadužen za mlade talente, koji ga je uvrstio u veliku grupu od oko 1.000 igrača koji bi mogli da nastupaju za seniore nacionalnog tima.

Poslije nastupa za prvi tim Dortmunda, uvršten je u listu prioriteta, na kojoj se nalazi otprilike 25 igrača, koje sada FA pomno prati.

To znači da se njegovi nastupi redovno analiziraju, ali i da ga skauti gledaju uživo, ali i na snimcima.

U operaciji pronalaženja najboljih talenata za Englesku učestvuje više od 60 ljudi zaduženih za taj posao.

Najzvučnije ime među talentima je Deklan Rajs, koji je odustao od Irske, iako je zabilježio tri nastupa za seniore te ekipe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC