• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I pored "uspavanke" Partizan ubjedljiv protiv Proletera!

Autor mondo.rs

"Parni valjak" u 23. kolu Superlige Srbije pobijedio Proleter 3:1 i smanjio zaostatak za Crvenom zvezdom. Izmijenjen sastav crno-bijelih. Zoran Tošić napustio Partizan.

 Partizan-Proleter-Arena-sport-1-uzivo-live-stream-Superliga-Srbije-sportske-vijesti Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan – Proleter 3:1 (2:0)!

Utakmica 23. kola Superlige Srbije, po viđenom za 90 minuta, skoro da je mogla da bude završena odmah poslije gola Bojana Matića u 23. minutu. Dugo, dugo se ništa nije dešavalo, da bismo u posljednja dva minuta vidjeli još dva pogotka.

"Parni valjak" je osvojio tri boda, iskoristio kiks Crvene zvezde u Inđiji (1:1) i pred "vječiti derbi" (nedjelja, 18 časova) vratio se na rastojanje u odnosu na lidera i najvećeg rivala na "-11" bodova.

Možda će vas zanimati

Sve vrijedno pažnje dogodilo se u prvih 25 i posljednja dva minuta...

Proleter je već u ranoj fazi stvorio veliku priliku, koju nije iskoristio Enes Rušević. Ujedno, to je bilo sve zanimljivo od Novosađana do posljednjeg minuta, kada je isti igrač skrenuo loptu u mrežu Partizana nakon šuta Milorada Balabanovića za konačnih 3:1.

Za utjehu gostima ostaje činjenica da su uspjeli da postignu "prvenac" u prvenstvenim okršajima sa crno-bijelima. U prva četiri meča gubili su sa "nulom".

Tek nešto više vidjeli smo od Partizana, koji je iz tri udarca u prvom poluvremenu postigao dva gola dovoljna da kreiraju 16. pobjedu ove sezone u Superligi Srbije.

Aposlutno zasluženu!

Malobrojna publika, ipak, nije skupila previše razloga za uživanje, već za dosađivanje u prohladnoj februarskoj večeri na stadionu u Humskoj ulici. Lazar Marković, Bojan Matić prvim golom u dresu Partizana i Nemanja Miletić učinili su taman toliko da najodaniji partizanovci zadovoljni pobjedom napuste Topčidersko brdo i s nestrpljenjem, vjerovatno i sa nešto većom dozom strepnje čekaju nedjelju i prvi veći ispit u tekućem fudbalskom proljeću.

Upravo zbog sljedećeg gostovanja na stadionu "Rajko Mitić" trener crno-bijelih Savo Milošević odlučio je da dobro "izmiješa karte" u sastavu i odmori većinu igrača, odnosno sačuva ih od žutih kartona i suspenzija, što se prvenstveno odnosilo na ugrožene Umara Sadika i Slobodana Uroševića. Izostao je, takođe, i Bojan Ostojić, dok su već na poluvremenu zamijenjeni Marković i Bibars Natho.

Debitovao je Uroš Vitas, Rajko Brežaničić dobio šansu pored lijeve aut linije, Aleksandar Šćekić je ponovo bio uparen sa Sašom Zdjelarom, dok je Natho odigrao istureniju ulogu u napadu. Marković je ponovo bio na raspolaganju Miloševiću, a šansu u napadu dobio je prvi put od početka - Matić.

- SASTAVI -

PARTIZAN
: Stojković - Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić - Zdjelar, Šćekić - L. Marković (od 46' F. Stevanović), Natho (od 46' L. Pavlović), Asano (od 76' Lakčević) - Matić.

PROLETER: Petrić – Tanasin, Andrejević (od 82' Lukašević), Joković, Mitrović – Pejić, Radinović – Šćepanović (od 65. Novaković), Vesić (od 65. Balabanović), Karaklajić – Rušević.

Inače, neposredno pred početak utakmice, odjeknula je vijest da se Zoran Tošić oprostio od Partizana i da će karijeru nastaviti u drugoj ligi Kine. Očekivalo se da će iskusni vezni fudbaler crno-bijele napustiti poslije "vječitog derbija".

U siromašnom meču, bez mnogo prilika, Partizan je bio vrlo efikasan. Marković je već u sedmom minutu nastavio seriju golova, koju je prekinula povreda u oktobru prošle godine. Ovaj put uz pomoć Ognjena Mitrovića, lopta je zakačila defanzivca Proletera i prevarila Nikolu Petrića.

Prvi pogodak Matića je poništen zbog očiglednog ofsajda, ali je visoki napadač minut kasnije ispravio grešku iskoristivši odličan pas Brežančića. Lijepo je obišao Petrića i iskosa sa lijeve strane po zemlji pogodio mrežu rivala.

Golman Proletera u velikoj mjeri kumovao je trećem pogotku domaćina. Očajno je reagovao nakon "slobodnjaka" koji je izveo Brežančić, ispustio je loptu pravo na nogu Miletića, koji je kroz noge Petrića pogodio za 3:0.

Već u sljedećem napadu Proleter je postigao gol, a sudija Milan Ilić odmah potom odsvirao kraj meča...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC