• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos se nastavlja - navijači mogu na Juventus – Milan, ali ne SVI!

Autor mondo.ba

Italijani i dalje komplikuju sa mjerama zaštite od koronavirusa na fudbalskim utakmicama. Ovoga puta ispaštaju stanovnici Lombardije, Veneta i Emilija-Romanje.

 Kopa Italija korona virus Juventus - Milan pred publikom Izvor: Maurizio Lagana/Getty Images Europe

Epidemija koronavirusa u italiji, gdje je broj zaraženih prešao 1.000 izazvao je pravi haos u organizaciji sportskih događaja, posebno fudbalskih utakmica gdje je i najviše publike.

Možda će vas zanimati

Zvaničnici u Italiji pokušavaju preventivnim mjerama spriječiti širenje virusa, ali čini se da su potpuno izgubili kompas, jer se iz dana u dan donose različite odluke, ponekad vrlo nelogične.

Proteklog vikenda odgođena su četiri meča 25. kola Serije A, a ovog vikenda, računajući i sutrašnji duel Sampdorije i Verone odgođeno je šest mečeva.

Odgođeni su mečevi klubova iz virusom ugroženih regija – Lombardije, Veneta i Emilija-Romanje, dok su mečevi u drugim regijama, pretežno onim na jugu odigrani.

Međutim, u nedjelju se desio svojevrstan presedan jer je dozvoljen odlazak navijača Atalante u Leće, pa je tako nekoliko desetina fanova stiglo iz Lombardije na krajnji jug Italije i bodrilo plavo-crne na stadionu "Via del mare".

Izvor: Maurizio Lagana/Getty Images Europe

U nedjelju uveče još jedna pomalo kontroverzna odluka.

Dok je prvenstveni duel Juventusa i Intera okoji se trebao igrati večeras odgođen za 13. maj, duel Juventusa sa Milanom u polufinalu Kupa Italije igraće se u srijedu na "Alijanc Areni“ i to pred publikom.

To je u nedjelju uveče potvrdio guverner regije Pijemont Alberto Ćirio, ali i saopštio da neće moći svi da prisustvuju.

"Stanovnici regija Lombardija, Emilija-Romanja i Veneto neće moći da napuste te regije idođu na ovu utakmicu“, rekao je Ćirio, a prenijeli su italijanski mediji.

Epidemija koronavirusa u potpunosti je zakomplikovala borbu za Skudeto, "Derbi Italije“ između Juventusa  i inter već je pomjeren za 13. maj, a narednog vikenda slijede novi problemi.

Naime, sljedećeg vikenda na rasporedu su dueli Atalanta – Lacio, Bolonja – Juventus, Inter – Sasuolo i Verona – Napoli, odnosno dueli u rizičnim regijama, pa se očekuju nove odluke o odigravanju ovih mečeva.

Situacija je potpuno komplikovana jer praktično nema više termina za odlaganje utakmica, s obzirom da se ovog ljeta igra EURO, a Inter, Napoli, Atalanta, Juventus i Roma igraju i evropska takmičenje, te da Juventus, Milan, Inter i Napoli trebaju da odigraju polufinale i finale kupa.

Zbog svega ovoga za srijedu je zakazan vanredan sastanak 20 klubova Serije A u Rimu na kojem bi se trebali donijeti odluke kako prvenstvo privesti kraju i pritom obezbijediti fer borbu klubovima koji se bore za Skudeto.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC