• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedila za 10 minuta, pa 30 nervirala trenera i navijače!

Autor mondo.rs

Na kraju, važna pobeda crveno-belih u utakmici na koju su gosti iz Ljubljane "zaboravili" da izađu, a domaćini "zaboravili" da završe.

 Zvezda pobedila za 10 minuta, pa 30 nervirala trenera i navijače! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su direktnog rivala u borbi za plej-of pozicije posle deset minuta igre, pa narednih 30 uglavnom nervirali trenera i 4.850 navijača u "Pioniru"!

Malo po malo, crveno-beli su 17 iz prve i 21 poen prednosti iz druge četvrtine "krcali" do trenutka kada je Dragan Šakota morao da zatraži hitan tajm-aut na 3:04 do kraja, zbog vezanih trojki Dominika Artisa.

Najpribraniji u pomalo letargičnoj postavi šampiona Srbije bio je kapiten Branko Lazić koji je pogodio prvu i poslednju trojku na meču i rešio derbi 20. kola ABA lige u koji su rivali ušli poravnati. Pred poslednjih 80 minuta u ligaškom delu sezone, mogla je kod crveno-belih jasno da se oseti i važnost plej-ofa i težina nagomilanih poraza: Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 88:73 (28:11, 18:17, 18:20, 24:25)!

Možda će vas zanimati

28:11 / PRVA ČETVRTINA

Izvor: MN PRESS

Simonović, bivši kapiten Crvene zvezde, napustio je Ljubljanu posle nastupa za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Eurobasket 2021 i potpisao za Unikahu.

Prvak naše zemlje uveliko je stekao 17 poena prednosti!

Protiv gostiju koji su "zaboravili" da izađu na parket solidno popunjenog "Pionira", Marko Jagodić Kuridža naigrao se košarke u prvih deset minuta i pogodio svih pet šuteva iz igre - 4/4 za dva i 1/1 za tri.

Pokušao je u jednom trenutku Jurica Golemac tajm-autom da probudi svoj tim, u kom su uloge startera pripale nekadašnjim osvajačima titula u crveno-beloj opremi, Jaki Blažiču i Maiku Cirbesu, ali... ništa se nije promenilo.

Posle dve trojke Bilija Berona, Golemac je imao šta da kaže ekipi u pauzi do početka druge deonice.

18:17 / DRUGA ČETVRTINA

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda: Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Gist, Lukas, Jagodić Kuridža, Dženkins, Odžo, Štimac.

Cedevita Olimpija: Krušlin, Krampelj, Hopkins, Artis, Vujačić, Murić, Mulalić, Miler-Mekintajer, Blažič, Stipanović, Bartož, Cirbes.

Gde je stao u prvoj, MJK nastavio je u drugoj četvrtini i otvorio je šestim uzastopnim pogotkom za 19 razlike!

Majkl Odžo nadovezao se zakucavanjem za 32:11, posle čega je usledila prva "serija" gostiju od starta kojom je zaustavljen potencijalni brodolom. Šakota nije želeo da čeka, već je zatražio minut odmora već posle drugog uzastopnog pogotka Cedevite kada je na semaforu pisalo "duplih" 32:16.

Bio je to dobar potez, jer je Odžo u prvom napadu poentirao iz pripremljene akcije za "peticu", a Džejms Gist "alej-ap" kucanjem na pas Lukasa doneo 19 poena prednosti na ulasku u poslednji minut poluvremena (44:25).

Na poluvreme se otišlo tek nakon što je Lukas u prvoj utakmici u Beogradu pogodio sa poludistance, iz driblinga, uz zvuk sirene za ubedljviih 18 razlike posle 20 minuta igre.

18:20 / TREĆA ČETVRTINA

Izvor: MN PRESS


Posle 22 i po minuta igre, Jagodić Kuridža već je imao 18 poena i samo jedan promašaj iz igre!

Posle trojke iz ugla i dvojke iz reketa, Zvezdina "četvorka" ozvaničila je najbolji nastup od dolaska iz Primorske posle samo 18 minuta na parketu.

Pasom iz reketa, Jagodić Kuridža isprovocirao je Berona da pogodi treću trojku na utakmici, prvu posle skoro 20 minuta igre i natera besnog Golemca na tajm-aut pri rezultatu 63:46, na dva minuta do kraja treće četvrtine.

Za četvrtu, crveno-belima ostalo je 16 poena prednosti, jer trojka Stratosa Perperoglua uz zvuk sirene nije ušla.

24:25 / ČETVRTA ČETVRTINA

Izvor: MN PRESS

Neodigrana utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde iz decembra prošle godine i dalje se, bar u tabeli, vodi kao pobeda Podgoričana od 20:0.

Minut i 23 sekunde igralo se u poslednjoj četvrtini do prvog Šakotinog tajm-auta, na koji ga je naterala trojka Blažiča i polaganje Mikaela Hopkinsa za "opasnih" 66:51.

Ovog puta Crvena zvezda nije poentirala po povratku na teren, zapravo Gist i Kevin Panter "prodali" su lopte u dva vezana napada, ali kada nije kažnjena Zvezda - kažnjena je Olimpija!

Panter je umirio publiku sa četiri uzastopna poena za 70:55, što je bio znak za još jednog "usput" angažovanog Amerikanca da se, konačno, upiše u strelce. Lukas je sa linije penala doneo timu 14 poena prednosti na četiri i po minuta do kraja, pa je nekolicina nestrpljivih zvezdaša na tribinama počela da oblači jakne i kreće ka izlazu...

Dominik Artis ih je vratio nazad!

Amerikanac je vezanim trojkama spustio Olimpiju na jednocifren zaostatak prvi put od sredine prve četvrtine i na 3:04 do kraja primorao Šakotu na energičan i bučan minut razgovora sa letargičnom ekipom. Najpribraniji po povratku na teren bio je kapiten Branko Lazić, koji je trojkom ispisao 79:67 na semaforu i uveo meč u mirniji tok na 1:45 do kraja.

Pitanje pobednika rešeno je kontrom koju je Panter završio "kucanjem" za 83:69, ali je Golemac odbio da se preda i zatražio tajm-aut tražeći jednocifren poraz u poslednjih 57 sekundi.

Završeno je 88:73.

CRNIH MESEC DANA ZA CRVENO-BELE

Izvor: MN PRESS


Čarls Dženkins oporavio se od povrede i vratio u dvanaestorku koju ove nedelje uveče ponovo vodi Dragan Šakota. Trener crveno-belih zbog zdravstvenih problema nije mogao da putuje sa ekipom u Vitoriju, gde je u četvrtak uveče u "Fernando Buesa" dvorani debitovao Kalin Lukas, a Baskonija nanela šampionu ABA lige ubedljiv poraz.

Bio je to treći uzastopni Crvene zvezde posle onih u finalu Kupa od Partizana i CSKA iz Moskve u Evroligi, mada je Šakotina ekipa krizu forme i rezultata "najavila" još pre puta u Niš vezanim porazima od Himkija u Podmoskovlju i Mornara u Baru.

Upravo su Barani taj treći tim sa 12 pobeda u krugu iz kog će posle najlošiji ispasti kada 16. marta bude odigrano poslednje, 22. kolo.

Rezultati 20. kola:

danas

Mega Bemaks - Igokea 87:76
Primorska - Cibona 79:78
Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 88:73

subota

Krka - Partizan 61:76

Zadar - FMP Železnik 81:76

ponedeljak

Budućnost - Mornar (18.00)

Tabela: Partizan 16-4, Budućnost 14-5, Crvena zvezda 13-7, Mornar 12-7, Olimpija 12-8, Primorska 12-8, FMP 10-10, Igokea 7-13, Mega Bemaks 6-14, Krka 6-14, Cibona 6-14, Zadar 5-15.

KO PROTIV KOGA DO KRAJA?

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ove sezone i efikasnija u napadu (87,94 - 84,84) i čvršća u odbrani (77,22 - 81,53) od rivala iz Ljubljane.

I koš-razlika imaće važnu ulogu u foto-finišu regionalne trke za Evroligom, u kojoj je Partizan "bukirao" prednost domaćeg terena u polufinalu, a Budućnost u prilici da uradi isto u "back to back" mečevima sa Mornarom (sutra) i Olimpijom (sledećeg vikenda).

Letos "udružena" Cedevitinom logistikom i Olimpijinom infrastrukturom, ambiciozna ekipa iz Ljubljane pobedila je jesenas Crvenu zvezdu u "Stožicama" (75:64).

Predvođeni trenerom Slavenom Rimcem i još jednim članom čuvene Zvezdine postave iz ere Dejana Radonjića, Markom Simonovićem, "zmajčeki" su zadali svojevrstan izazov Beograđanima da večeras pobede dvocifrenom razlikom i praktično isključe mogućnost neprijatnog rastanka od Evrolige i pre plej-ofa.

Formalno, u trci za trećim i četvrtim mestom na tabeli nalazi se još jedan tim.

Košarkaši Cibone imali su 13 poena prednosti u trećoj i 11 u četvrtoj četvrtini, ali su za poslednjih osam minuta igre u Koperu postigli sedam poena i doprineli da, matematički, Primorska ostane u igri za plej-of: Primorska - Cibona 79:78 (23:22, 18:28, 18:19, 20:9).

Posle neverovatnog koša Uroša Lukovića u poslednjim sekundama, mlađi predstavnik Slovenije u regionalnoj ligi sustigao je starijeg i najavio borbu dok šanse postoje.

Mlađi predstavnik Slovenije u regionalnoj ligi u narednom kolu gostuje u Zadru, pa dočekuje Igokeu.

13-7 / Crvena zvezda

09/03 FMP Železnik*
16/03 Zadar

12-7 / Mornar

02/03 Budućnost*
07/03 Krka
15/03 Mega*

12-8 / Cedevita Olimpija

09/03 Budućnost
14/03 Krka*

12-8 / Primorska


08/03 Zadar*
13/03 Igokea

*napomena:
zvezdicom su označena gostovanja

Više o ABA ligi:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC