• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niti fenomenalan, niti zanimljiv, već jednostavno - LOŠ!

Autor Vladimir Sukdolak

162. "večiti derbi" bio jedan od lošijih...

 Vječiti derbi Zvezda - Partizan komentar Vladimir Sukdolak Izvor: MN PRESS

Dok su reke navijača nezadovoljne napuštale stadion "Rajko Mitić", a milioni u svojim domovima zagledani u male ekrane razmišljali o uludo izgubljenih dva sata života, crveno-beli akteri derbija pričali su novinarima o "fenomenalnom fudbalu".

Njihovi sportski rivali, crno-beli, bili su bliži opštem zaključku da nije bilo lepo, ali i naglasili da nije bilo ni ružno, već samo zanimljivo

Možda će vas zanimati

Nama se u nedelju uveče, uz dužno poštovanje svih, malo toga dopalo na stadionu Crvene zvezde. Najmanje ono zbog čega su se avi okupili u Ljutice Bogdana - fudbala.

Ocena... 

Kao što i rezultat govori - NULA!

Crvena zvezda još i može da bude zadovoljna, pre svega kako je delovala u dobrom delu prvog poluvremena. Partizan nikako. Generalno, "parni valjak" je anemično ušao u prolećni deo sezone i to ga je u Senti već koštalo dva boda.

Verovali su navijači Partizana da je forma tempirana upravo za 162. "večiti derbi" i da bi crno-beli baš protiv najvećeg rivala mogli da reše "malokrvnost" i dostignu nivo na koji su ih navikli u prethodnim utakmicama sa Zvezdom, a posebno u poslednje dve, kada su trijumfalno napuštali teren i to posle igrsčki ubedljivih i dominantnih partija.

Od toga u nedelju nije bilo ništa… Čak su i pokloni prilično darežljivog defanzivca Milunovića glat odbijeni. Za razliku od odbrane, koja je i treći uzastopni put sačuvala mrežu protiv Zvezde (finale Kupa i dva prvenstvena derbija), napad je potpuno zakazao. 


Istini za volju, Partizan je pokazao zube na početku drugog poluvremena. Očigledno da su oštre reči trenera Miloševića izgovorene na pauzi trgle crno-bele iz stanja letargije. Ali, isuviše kratko je totrajalo! Ovaj put ne krivicom igrača ili stručnog štaba, već onih koji bi trebalo da budu vetar u leđa.

Navijača! 

Umesto energičnog huka, onog koji nosi i tera te da ideš preko granica mogućnosti, sa juga je dunuo malo drugačiji vetar... i na teren doneo ogroman oblak pirotehničkog dima. Obećavajući nalet Miloševićevih izabranika bio je završen.

"Seckanja" igre, brojne faulove, prekide zbog ukazivanja pomoći i nekoliko požara na južnoj tribini (kada je sudiji postalo jasno da se vatra neće sama ugastiti) bilo je sve što smo gledali do kraja siromašnog "večitog derbija".

Definitivno jednog od gorih poslednjih godina.


Zvezdašima ostaje više razloga za zadovoljstvo, jer njihov tim sigurnim koracima grabi ka novoj tituli. Nikako, međutim, za epitete koje je Stanković javno podelio svojim pulenima posle meča. Pristalice crveno-belih, ipak, znaju za mnogo, mnogo bolja izdanja.

Partizanovci će čekati novu šansu, nadati joj se u Kupu, kao i pozitivnom ishodu završnog "večitog derbija" u sezoni, opet na najbližem, ali i najomrženijem stadionu, očigledno na početku plej-ofa.

Uskoro... 

Za razliku od jesenjeg dela, kada su bili ponosni upravo posle duela sa najvećim rivalom, u nedelju su na Zvezdinom bunjištu nevoljno i nemoćno posmatrali kako pojedinci u crno-belom izbegavaju igru i "kradu" vreme zadovoljani remijem na "minus 11".

Zvižduci kojima je publika nagradila i jedne i druge, govore, više od svih reči. Ona se, ipak, ne može prevariti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC