• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijski ekspert sa Arene: Nije bio penal za Partizan, jaka četvorka Lukiću

Autor mondo.rs

"Na njegovom debiju na derbiju imao je isti kriterijum za sve, sve je odradio kako bi trebalo, kao i ceo njegov sudijski tim", kazao je Miljan Radaković.

 Zvezda-Partizan-0-0-162.-veciti-derbi-sudijska-analiza-Lazar-Lukic-nije-bio-penal Izvor: MN PRESS

Činilo se u nedelju da je utakmica Crvene zvezde i Partizana, koja je završena bez pobednika, prošla bez spornih detalja, ali se u ponedeljak pojavio snimak "ruke" Marka Gobeljića.

Povodom tog slučaja oglasio se i nekadašnji sudija Raka Đurović, kazavši da je Partizan oštećen u 162. "večitom" derbiju pošto mu za tu situaciju nije dosuđen jedanaesterac, ali se sa takvom porukom ne slaže sudijski ekspert Miljan Radaković koji je gostovao TV Arena Sport.

Možda će vas zanimati

Razlog je prost - sporna situacija se nije desila u šesnaestercu.


"Prvo, situacija se dogodila van šesnaesterca. Drugo, ovde nema prekršaja. Nijedan od igrača nije bio fokusiran na loptu, već jedan na drugog, a uz to, obojica fudbalera su dirala loptu rukom. Da je nešto drugo sudija Lukić dosudio - pogrešio bi", kazao je Radaković o duelu koji su imali Marko Gobeljić i Takuma Asano.

Najupadljiviji detalj sa nezanimljivog derbija bila su 43 dosuđena prekršaja što je u jednoj meri uticalo i na sam kvalitet utakmice, ali...

"Sasvim jaka četvorka za debitanta na derbiju. S obzirom na to da je Lukiću ovo bio prvi put da vodi večiti derbi, bio je na visini zadatka, posao je obavio u redu", objasnio je sudijski ekspert.


Miljan Radaković dodao je da nije bilo dovoljno kontakta za penal posle duela Milunovića sa Sumom sa početka meča, dok je nešto kasniji duel Pavlovića i Bena opisao kao "remplovanje", dodavši da je nedosuđen faul bila ispravna odluka sudije.

Ocenio je da je Lukić postupio pravilno kada Jovančiću nije pokazao drugi žuti za start nad Nathom, jer je išao na loptu, dok je mala zamerka nadoknada od sedam minuta, smatravši da je moglo i više.

"Svaki sudija, pogotovo na derbiju i na debiju, ima svoju taktiku suđenja. Lukić se odlučio za takvu, što je po meni urodilo plodom i pokazalo se dobro. Na njegovom debiju na derbiju imao je isti kriterijum za sve, sve je odradio kako bi trebalo, kao i ceo njegov sudijski tim", zaključio je Miljan Radaković svoju analizu derbija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC