• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Gobeljića je derbi imao poseban značaj: Bilo bi idealno da smo pobedili

Autor mondo.rs

"Kako sam počeo, odlično mi ide za sada", našalio se desni bek koji je u nedelju odigrao jubilarnu 100. utakmicu u dresu Crvene zvezde.

 Marko-Gobeljic-Crvena-zvezda-100-utakmica-veciti-derbi-162-0-0 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Od dolaska u Crvenu zvezdu leta 2017, Marko Gobeljić je promenio nekoliko pozicija, a ove sezone se ustalio kao desni bek.

Pošto je iz prve postave uspeo da istisne Filipa Stojkovića, koji je u međuvremenu prešao u bečki Rapid, 27-godišnji Kraljevčanin je povećao minutažu i u 162. "večitom derbiju" stigao do lepog jubileja - 100. utakmice u crveno-belom dresu.

Možda će vas zanimati

"Velika čast mi je što sam odigrao stotu utakmicu u dresu Crvene zvezde, iskreno, to nisam mogao ni da sanjam. Ostaje žal zbog nerešenog rezultata u derbiju jer verujem da smo bili bolji. To je ono što nam je trebalo u poslednjih nekoliko derbija, ta strast i želja za pobedom. Bilo bi idealno da sam dobio derbi u stotoj utakmici u dresu najdražeg kluba, ali šta da se radi. Biće bolje u narednom", izjavio je za klupski sajt.


Gobeljićev debi za Crvenu zvezdu bio je 6. jula 2017. na Malti, protiv Florijane (3:3).

"Sećam se kao da je juče bilo. Na Malti sam bio isključen posle sedam minuta provedenih na terenu. I to zasluženo. Kako sam počeo odlično mi ide za sada", našalio se strelac devet golova za crveno-bele od svog dolaska u klub.

Bilo je pogodaka iz daljine, iz voleja, gol Bufonu protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona...

"Ne bih mogao, niti želim da izdvojim nijedan pogodak. Bilo je efektnih, taj evropski protiv PSŽ imao bi neku težinu da je rezultat bio drugačiji. Svaki pogodak mi je bio mnogo drag. Takođe, ne bih mogao da izdvojim nijednu utakmicu jer sam svaku odigrao sa istim žarom, emocijom. Svaki meč je nosio nešto novo, neku novu energiju, bio poseban na svoj način. Osvojio sam sa saigračima dve titule, verujem da ćemo i treću u nizu, igrao Ligu Evrope, dve Lige šampiona, usled tih igara sam postao i reprezentativac Srbije. Ponosan sam na sebe, saigrače, stručni štab, klub i, naravno, najbolje navijače na svetu", naglasio je zamenik kapitena crveno-belih.

Osvrnuo se Gobeljić i na minuli duel sa najvećim rivalom, koji je protekao bez golova i bez mnogo toga pohvalnog u igri dva tima.

"Izvanredno smo odigrali prvo poluvreme. Osetilo se da je Partizan prilično rezervisano, možda uplašeno ušao u meč i trebalo je da iskoristimo to jer smo imali dobre prilike. U nastavku je bilo mnogo prekida, taman kad bismo uhvatili ritam usledila je pauza od nekoliko minuta. Međutim, to je derbi. Idemo dalje, spremamo se za naredne mečeve. Ova bodovna prednost daje nam mnogo toga pozitivnog u nastojanjima da ostvarimo zacrtani cilj".

Naredni zvezdin rival biće Mačva, u Šapcu (subota, 16 časova, prenos na TV Arena Sport).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC