• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koronavirus, fudbal i karantin: Ovo čeka fudbalere tokom pandemije!

Autori mondo.rs Autori Mladen Šolak

Real Madrid je hitno reagovao na vijest o pozitivnom nalazu svog košarkaša i poslao u karantin svoje sportiste. Evo šta to podrazumijeva u klubovima na najvišem nivou.

 Real Madrid - karantin, treninzi kod kuće - koronavirus Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Na dan kada je trebalo da bude odigrana utakmica Real Madrid - Crvena zvezda, iz Španije je stigla hitna vijest da je košarkaš "kraljevskog kluba" Trej Tompkins zaražen virusom korona.

Evroliga je i prije te informacije suspendovala sva svoja takmičenja do daljeg, a Real Madrid je reagovao ekspresno i poslao sve sportiste svih sekcija u karantin.

Možda će vas zanimati

 Šta taj karantin podrazumijeva?

Prije svega, s obzirom na to da i fudbaleri i košarkaši (kao i mlade kategorije) treniraju u klupskom centru Valdebebasu, on je ekspresno ispražnjen. Igrači su poslani kući, zajedno sa članovima stručnih štabova i osobljem koje radi na održavanju sportskih terena.

Ukratko, Realov trening centar je hitno "ugašen".

Poslije toga, klub je o vanrednim merama obavijestio i članove porodica zaposlenih u Realu i takođe im preporučio da se vrate kući sa svojih radnih mjesta.

Za to vrijeme, igrači Reala već su bili na putu ka kućama, gdje će dobiti pojedinačni plan za trening, da bi ostali u formi.

"Mnogi fudbaleri imaju teretane kod kuće i imaju naviku da tamo dodatno rade kada završe trening u Valdebebasu. Klub je svjestan da će i Primera i Liga šampiona biti zaustavljeni u narednom periodu, ali cilj je da ekipa ostane u najboljoj mogućoj kondiciji", objavila je "Marka".

Igrači će iz svojih domova biti u konstantnom kontaktu sa klupskim ljekarima za slučaj da osjete bilo koji simptom opasnog virusa koji se brzo širi planetom. Takođe, biće na vezi sa trenerima i sa stručnjacima za kondiciju, dok budu pratili svoj plan za trening.

Ekipu je o otkazivanju treninga u narednom periodu obavijestio lično trener Zinedin Zidan, koji narednih dana (i vjerovatno - sedmica) neće često vidjeti svoje igrače.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC