• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos će OPET morati na gol u Engleskoj, a Rendžers na TRI u Nemačkoj

Autori mondo.rs Autori Mladen Šolak

Nekako je izvedeno takmičarsko veče Lige Evrope.

 Olimpijakos će OPET morati na gol u Engleskoj, a Rendžers na TRI u Nemačkoj Izvor: Tanjug, Thanassis Stavrakis/AP

Briga zbog globalne pandemije virusa korona bacila je fudbal u drugi plan i velika je šteta što je pretnja te bolesti potpuno oduzela draž večerašnjim utakmicama Lige Evrope. A, uopšte nisu bile loše.

Nakon što je Mančester junajted dao pet golova u Austriji, a Bazel tri u Frankfurtu, odigrane su i preostale tri utakmice osmine finala koje nisu otkazane.

Možda će vas zanimati

Olimpijakos - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/El-Arabi 54' - Neto 67'/

Rendžers - Leverkuzen 1:3 (0:1)
/Edmundson 75' - Haverc 37'p, Arangiz 67', Bejli 88'/

Volfsburg - Šahtjor 1:2 (0:1)
/Bruks 48' - Moraeš 17', Antonio 73'/

Pročitajtesve rezultate utakmica osmine finala.

Pred praznim tribinama stadiona "Karaiskaki" u Atini, Olimpijakos je ponovo ušao u dvomeč protiv engleskog rivala i za razliku od duela protiv Arsenala na istom mestu, večeras je poveo.

Ipak, gol Marokanca Jusefa El-Arabija na sjajnu asistenciju Giljermea nije bio dovoljan za pobedu, već samo za desetak minuta prednosti.

Olimpijakos je imao "plus" na semaforu od 54. do 67. minuta, posle čega je portugalski tinejdžer Pedro Neto izveo slobodan udarac, a lopta na putu ka golu zakačila vezistu domaćih Andreasa Buhalakisa i ušla u mrežu domaćih.

Vulverhempton je tako postavio konačnih 1:1 i do završnice je pokušavao da potpuno preokrene rezultat. Ipak, neće biti nezadovoljan ni ovakvim epilogom.

Izvor: Tanjug, Thanassis Stavrakis/AP

S obzirom na taj rezultat, Olimpijakos će opet morati da postigne gol u Engleskoj da bi prošao u četvrtfinale. A sportski je šansu za plasman dati i Glazgov Rendžersu, iako će šanse za uspeh ekipe Stivena Džerarda ipak biti veoma male.

Leverkuzen je pobedio u Škotskoj rezultatom 3:1 i za stekao veliku zalihu pred revanš. Za sada, taj meč je zakazan za četvrtak, 19. mart, ali je veliko pitanje da li će nemački predstavnik baš tada "overavati" plasman.

Čini se da je sada jedino izvesno da će na stadionu "Baj Arena" biti završena još jedna lepa evropska priča tima "Stivija Džija".

Rendžers je večeras uspeo samo da razbudi "Ajbroks" golom glavom defanzivca Gordža Edmunsona za 1:2 u 75. minutu, ali je gost i posle toga imao odgovor i postavio konačnih 1:3, još jednom "opsadom" gola domaćih.

Izvor: Tanjug, Scott Heppell/AP

U preostalom meču od 21.05, Šahtjor je pobedio Volfsburg u Nemačkoj 2:1.

Ukrajinski tim poveo je udarcem Moraeša glavom u 17. minutu, a onda je propustio šansu da duplira prednost jer je Viktor Kovalenko loše izveo jedanaesterac. U toku je bio 22. minut.

Domaćin je imao šansu da kazni gosta za taj kiks sa "kreča", ali je i holandski napadač Vut Veghorst katastrofalno šutirao iz penala. Pao je pre nego što je opalio po lopti i poslao je preko prečke!

Volfsburg je potom ipak izjednačio golom Džona Bruksa, ali je ipak pobedio Šahtjor, jer je imao jednog majstora za slobodni udarac - Alana Patrika, koji je pogodio prečku iz daljine, posle čega se lopta odbila do smirenog Markosa Antonija.

Tako je Šahtjor napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale takmičenja koje je osvojio 2009.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC