• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad moramo da se SJEĆAMO fudbala: Dan kada je Flanagan sredio Junajted!

Autor Milutin Vujičić

Ono što je sada Trent Aleksander-Arnold za Liverpul - to je na jedan dan bio Džon Flanagan... I nikada više.

 Džon Flanagan - najbolji igrač debri Liverpul - Mančester junajted Izvor: Guliver/Dave Thompson/Getty Images

Suspenzija većine fudbalskih takmičenja širom Evrope značila je i da će obim sportskih vijesti biti značajno smanjen zbog manjka događaja, ali niko nam ne brani da se osvrnemo na prošlost!

Na današnji dan prije tačno šest godina odigran je vrlo zanimljiv derbi između Mančester junajteda i Liverpula, za razliku od onog prošle jeseni koji je završen bez pobjednika, a navijači "redsa" će ga se bolje sjećati zbog ubjedljive pobjede - 3:0 (1:0) na sred "Old Traforda".

Možda će vas zanimati

Bila je to sezona 2013/14 u kojoj je Liverpul bio baš blizu osvajanja Premijer lige, međutim Stiven Džerard se okliznuo protiv Čelsija i "pogurao" Mančester siti ka tituli.

Prije toga bili su u zaista sjajnoj formi, igrali su vrlo lijep fudbal kod Brendana Rodžersa, sadašnjeg trenera Lestera, a možda kruna te sezone bio je meč protiv ljutog rivala kome su "pokazali gdje im je mjesto" po odlasku Aleksa Fergusona.

Dejvid Mojes je užasno vodio ekipu koja je bila nemoćna protiv Liverpula - za koji čak ne možemo da kažemo ni da je imao toliko jak tim.

Istina, Stiven Džerard i Luis Suarez su bili na vrhuncu forme, međutim bilo je fudbalera koji nisu bili "suv kvalitet", poput lijevog beka Džona Flanagana, a zanimljivo je da je Englez na meču protiv Mančester junajteda proglašen i za igrača utakmice!

Bez obzira na to što je "Stivi Dži" postigao dva pogotka, ili što je Suarez "masakrirao" Džonsa i postigao gol, kao i to što je Sterling izborio crveni karton Vidića - niko nije bio bolji od Flanagana.

"Hajlajtsi" sa meča iz 2014. godine.
Izvor: YouTube/Jesse Thompson


Tada veliki talenat Liverpula "urnisao" je Huana Matu, koji nikako nije mogao da ga prođe, dok se ni Rafael nije naročito proslavio u direktnom duelu sa bekom "resa" čija je karijera od tada nažalost krenula silaznom putanjom...

Lokalni momak iz Liverpula, koji je interesantno rođen 1. januara 1993. godine, imao je velikih problema sa povredama, tako da je po okončanju pomenute sezone 2013/14 u kojoj se "probio", odigrao još samo devet mečeva za Liverpul u iduće tri godine, a trenutno nastupa za Rendžers kod svog nekadašnjeg saigrača Stivena Džerarda.

Imao je i problema sa zakonom pošto je uhapšen nakon napada na svoju djevojku Rejčel Vol, zbog čega je godinu dana morao da se bavi društveno-korisnim radom...

Nikada više u životu nije ponovio partiju kao protiv Mančester junajteda, poslije koje je čak prozvan "skauzerski Kafu", međutim ispostavilo se da je takav meč bio samo izuzetak, a ne pravilo za njegovu karijeru.

Liverpul je nekoliko godina kasnije dočekao beka iz svoje škole (Trent Aleksander-Arnold) koji će postati heroj navijača, ali pamtiće se i jedan "herojski nastup" Džona Flanagana.

Barselona - Liverpul.
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC