• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ševčenko: Italija će pobijediti koronavirus, Milan je uvijek u mom srcu

Autor mondo.ba

Bivši heroj Milana i aktuelni ukrajinski selektor Andrij Ševčenko u kontaktu je sa nekadašnjim saigračima na "San Siru" zbog pandemije koronavirusa i uvjeren je da će se njegov drugi dom uspjeti da se odbrani od ove pošasti.

 Andrij Ševčenko: Italija će pobijediti koronavirus, Milan je uvijek u mom srcu Izvor: MN PRESS

Selektor Ukrajine je dva puta u igračkoj karijeri nosio dres "rosonera" - od 1999. do 2006. godine, a potom i kao pozajmljen fudbaler Čelsija u sezoni 2008/09.

Ševčenko je takođe bio opcija za trenera Milana, kada je pred otkazom bio Marko Đampaolo, ali je priliku dobio nekadašnji strateg Sampdorije Stefano Pioli. Ipak, Ukrajinac je u izjavi za "Gazetu delo Sport" priznao da u njegovom srcu uvijek ima mjesta za milanski klub.

Možda će vas zanimati

"Razgovaram s (Paolom) Maldinijem, (Andrea) Pirlom, (Alesandrom] Kostakurtaom. A (Kristijan) Bobo Vieri, tako je smiješan. Pratim ga i na Instagramu. Milan mi je uvijek u srcu, kao i moji prijatelji", rekao je Ševčenko za italijanski list.

Serija A je obustavljena zbog epidemije koronavirusa, ali Ševa je uprkos lošim vijestima optimista.

"Milano ima veliko srce i velike bolnice. Znam iz iskustva. Ljekari i medicinske sestre su sjajni, kompetentni i naporno rade. Uspjeće, čak i sa svim poteškoćama. Italija će uspjeti. Italija je moj drugi dom. Ne dijelim Italiju između navijača Intera, Milana i Juventusa, baš kao što ne dijelim Milano na one koji podržavaju 'rosonere' i one koji su pristalice 'neroazura'".

Ukrajinski selektor je istakao da je uvijek bio dobro primljen u Italiji.

"Dobro su se odnosili prema meni. Ne sumnjam da će to proći. Italija je samo platila cijenu kao prva evropska zemlja koja se suočila s ovom hitnom situacijom", istakao je Ševčenko, koji je je karijeru završio 2012. godine u Dinamo Kijevu, gdje je i sve počelo 1994. godine.

Ipak u dresu Milana je osvojio trofej Lige šampiona 2002-03, "skudeto" 2003-04 i Kopa Italija 2002-03, a bio je i dva puta najbolji strijelac Serije A (2000. i 2004.). Ukupno je postigao 175 golova na 322 meča Milana u svim takmičenjima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC