• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal u Engleskoj PONOVO odložen, hoće li to biti posljednji put?

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Fudbal na Ostrvu ćemo još morati da čekamo.

 Premijer lig aodložena do 1. maja Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Englezi su donijeli odluku - fudbal na Ostrvu se ponovo odlaže!

Pandemija korona virusa nastavlja da pravi problema organizatorima fudbalskih takmičenja, a nova odluka glasi - bez "bubamare" bar do 30. aprila!

Možda će vas zanimati

Ovo je promjena u odnosu na prethodno odlaganje engleskih šampionata, pošto su Fudbalska asocijacija, Premijer liga i Engleska fudbalska liga bile donijele odluku da se prvobitno fudbal prekine do 3. aprila.

Ipak, kako je pandemija nastavila da se širi, postalo je jasno da je ta odluka bila donesena samo zarad "kupovine vremena" dok se ne smisle neka nova rješenja.

Po najnovijoj odluci, Premijer liga i ostala takmičenja mogla bi najranije da se nastave 1. maja, ali je i to pitanje hoće li biti izvodljivo.

Tri glavne organizacije (FA, Premijer liga i EFL) saopštile su u saopštenju da je sezona produžena "na neodređeno", kako bi ona bila dovršena u bilo kom trenutku.


To znači da scenarija o poništavanju šampionata neće biti izvodljiva, a važno je i zbog još jedne stvari. Pravila su do sada glasila da sva domaća takmičenja moraju da budu završena do 1. juna, što ovog proljeća neće biti izvodljivo.

UEFA je dala ligama rok da budu završene do 30. juna, kada se zvanično završava sezona 2019/20, ali možda i to bude bilo teško izvodljivo, u zavisnosti od nastavka širenja pandemije.

Samo u Premijer ligi je ostalo da se odigra još devet kola, niži rangovi imaju i plej-ofove za popunu rangova iznad njih, dok se u FA kupu stiglo do četvrtfinala.

Sve to moraće da bude dovršeno, a kada će se lopta prvi naredni put zakotrljati (i da li sa prisustvom publike), ostaje da se vidi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC