• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva bi to romantika bila: Poketino i Mesi, zajedno u rodnom gradu

Autor mondo.rs

Argentinski trener mašta o povratku u domovinu.

 Argentina-Njuel-Old-Bojs-Maurisio-Poketino-Lionel-Mesi-saradnja-reprezentacija-Svetsko-prvenstvo Izvor: IAN WALTON/AP

Ponukao je u Njuel Old Bojsima, igrao za Espanjol i postao slavan trener predvodeći Totenhem. Čovek koji je prethodne sezone vodio tim u finalu Lige šampiona još uvek nema klub.

Ta situacija ga ne brine, ponuda sigurno ima na pretek, a on mašta o odlasku u domovinu. voleo bi da vodi ekipu u kojoj je napravio prve fudbalske korake. I želeo bi da i Lionel Mesi bude tamo.

Možda će vas zanimati

Obojica su u Evropi, daleko od svog matičnog kluba, napravili sjajne karijere. Poketino prvo igraču, a zatim i trenersku, dok je Mesi postao najbolji fudbaler na svetu (nekoliko puta) tokom godina u Barseloni.


Zanimljivo, pored Njuelsa i Barselona je grad koji ih povezuje. Dok je Mesi celu seniorsku kariejru član istoimenog tima, Poketino je nosio dres gradskog rivala. Zbog argentinskog shvatanja fudbala, to mu je prepreka da preuzme Barsu.

Jedno od nepisanih pravila za navijače i igrače Njuelsa je da ne krše gradska rivalstva, odnosno da u jednom gradu brane boje samo jednog tima. To je kočnica koja je zaustavljala Maurisija Poketina u pregovorima sa timom koji ga je nekoliko puta želeo. ali, postoji i drugi način za saradnju.

''Ja još čekam šansu da budem trener Njuel Old Bojsa. Najbolje bi bilo da to bude u sledećih deset godina i da u timu imam Mesija'', rekao je argentinski trener.

On je dodao da se nada da će Leo predvoditi reprezentaciju i na narednom Mundijalu, što bi mogla da bude i poslednja šansa da se dokopa trofeja koji mu nedostaje. Možda im se putevi ukrste i tada, ukoliko fudbalski savez Argentine ponudi posao trenutno nezaposlenom treneru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC