• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simović, legenda Galate: Erdogan kaže da Srbe i Turke samo vjera razdvaja!

Autor mondo.ba

Legendarni golman Galatasaraja i reprezentacije Jugoslavije Zoran Simović sve vrijeme tokom vanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, provodi u društvu petoro unučadi.

 Zoran Simović, legenda Galatasaraja: Srbe i Turke samo vjera razdvaja! Izvor: Anadolija/Osman Uras

"Evo nas u Kruševcu, igramo fudbal po cijeli dan. Tu mi je i bicikl za svaki slučaj, ako treba da oslobodim višak energije. U grupi sam onih koji se smatraju najugroženijima i kojima je zabranjeno da izlaze napolje, jer sam u novembru napunio 65 godina. Ne pada mi teško, svjestan sam ozbiljnosti situacije i držim se instrukcija. U Kruševcu je trenutno 12 zaraženih osoba i svi su se zarazili na istom rođendanu, od čovjeka koji je došao iz inostranstva. Sada je njih četvoro na respiratorima u Nišu. Mora da se vodi računa. Čudi me da u 21. vijeku još ne možemo da nađemo lijek za koronavirus", rekao je Simović za "Anadoliju".

Možda će vas zanimati

Simović je počeo karijeru u Napretku, a branio je i za splitki Hajduk, da bi poslije okončanja golmanske karijere nastavio da živi u Kruševcu, iako je priznao da svaki slobodan trenutak koristi da ode do Istanbula.

"Želim još jednom da pozdravim Tursku i cijeli turski narod. Nadam se da će u ovim teškim trenucima za cijeli svijet, smoći snage da se izbore sa problemom i da će život da pobijedi. Pratim preko sredstava informisanja šta se dešava u Istanbulu, brinem za svoju braću i želim da im poručim da će od mene uvijek imati veliku podršku. Čuo sam da je Fatih Terim pozitivan na koronu. Zajedno smo branili boje Galatasaraja, ostali smo prijatelji i odmah sam morao da mu pošaljem poruku. Osjeća se dobro, što je najvažnije. Poželio sam mu što brži oporavak i povratak na trenersku klupu. Jak je on, izdržaće. Zaražena su i dva njegova pomoćnika", rekao je Simović.

Tokom posljednje posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, turski predsjednik je insistirao da se sretne s legendama Galatasaraja Zoranom Simovićem i Dževadom Prekazijem.

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

"Našli smo se u jednom lijepom restoranu na Andrićevom vijencu i poklonili smo mu dres Galatasaraja. Znam da je on navijač Fenerbahčea, ali to nam nije smetalo da uživamo u srdačnom razgovoru. Žalio mi se da Feneru ide slabo ove godine, ali sam ga podsjetio da je i Galata prije mog i Prekijevog dolaska bila u velikoj krizi, a poslije je osvojila dvije šampionske titule i prekinula post od 14 godina bez trofeja. Erdogan je divan čovjek, baš mu se svidjelo u Beogradu i rekao mi je tom prilikom da su Srbi i Turci dva naroda najsličnijeg mentaliteta. Da je jedina razlika u tome što se mi krstimo, a oni klanjaju", ispričao je detalje razgovora s turskim predsjednikom.

Kakav je trag Simović ostavio u Galatasaraju, govori podatak da je Muslera tek ove godine uspio da sruši njegov rekord po broju odigranih utakmica u šampionatu Turske.

"Imao sam privilegiju da budem na utakmici Galatasaraj - Fenerbahče i da lično čestitam urugvajskom golmanu na obaranju rekorda. Ja sam zabilježio 188 nastupa u nacionalnom prvenstvu, ali ako se računaju kupovi i evropska takmičenja, imao sam skoro 300 mečeva u dresu Galatasaraja. Pritom, ja sam stigao u 30. godini života, a Muslera je bio veoma mlad kada je počeo da brani u Turskoj. Svi mi kažu 'Simke, da si došao sa 24, imao bi milion mečeva'. U svakom slučaju, Urugvajac je fenomenalan golman i izvanredan momak", rekao je Simović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC