• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je fudbal surov: Realovo pismo koje je Di Marija samo pocepao

"Nisam je ni otvorio, samo sam pocepao. Nisam hteo da pročitam, čak ni da pogledam".

 Anhel-Di-Marija-pocepao-pismo-Real-Madrida-pred-finale-sa-Nemackom Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Anhel Di Marija (32) odigrao je 190 utakmica tokom četiri sezone u Real Madridu, postigao 36 golova, podelio 85 asistencija i osvojio Ligu šampiona, UEFA superkup, Primeru, dva Kupa kralja i španski Superkup.

Posle Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, na kom je sa Argentinom stigao do produžetaka finalne utakmice na "Marakani", levonogi dribler prešao je u Mančester junajted za 75 miliona evra - 42 miliona više od onoga što je Florentino Perez platio četiri godine ranije Benfiki.

Možda će vas zanimati


Ove brojke dobar su uvod u konstataciju da je današnji fudbal surov u svakom pogledu, a tome svedoči i Di Marijin intervju argentinskoj emisiji "Podemos Hablar".

Momak koji je imao baš teško detinjstvo ispričao je da je pred finale Mundijala sa Nemačkom dobio pismo od svog kluba, koje nije ni otvorio. Zapravo, koje je pocepao.

"Dobio sam jak udarac u utakmici sa Belgijom. Moja noga nije bila dobro uopšte, ali sam želeo da igram u finalu", prisetio se četvrtfinala sa Belgijancima koje su "gaučosi" dobili 1:0 pogotkom Gonzala Iguaina u 8. minutu.

Izvor: Guliver, Laurence Griffiths/Getty Images South America


Di Marija, verovatno najbolji igrač Argentine na turniru, nije nastupio u polufinalu sa Holandijom u kom je "La Selesion" prošao dalje na penale posle 120 minuta bez golova. U danima uoči finalne utakmice, dugo je trajala neizvesnost oko toga da li će igrati...

"Nije mi bilo bitno da li ću igrati fudbal posle toga, a govorili su mi da je to mogućnost ako budem igrao protiv Nemačke. Ali za mene je to bilo finale Svetskog prvenstva, moje finale", prisećao se Di Marija trenutka kada je dobio i kovertu sa grbom Real Madrida.

Kaže da je odmah znao da se radi o pretnji tužbom, jer su njegovi šefovi u Španiji znali tačno o kakvoj se povredi radi i koje su moguće komplikacije.

"Nisam je ni otvorio, samo sam pocepao. Nisam hteo da pročitam, čak ni da pogledam. Jedina osoba koja je mogla da odluči da li ću igrati ili ne sam bio ja", rekao je Di Marija, koji je u poslednjoj utakmici za klub - pre odlaska na pripreme reprezentacije - osvojio Ligu šampiona.

Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver


"Iskreno, znao sam da će me prodati, jer je već bilo objavljeno da Džejms Rodrigez ide u Madrid i da će igrati na mojoj poziciji. Kada mi je stiglo to pismo, sve mi je bilo jasno i bez da sam gledao", dodao je.

Dan pred utakmice sa Nemcima imao je sastanak sa selektorom Alehandrom Sabeljom.

"Plakao sam dok sam mu govorio da nisam 100 odsto spreman. Znam da me je voleo i znam da je hteo da igram, ali sam ga zamolio da izabere one koji su trenutno najbolji. Razmišljao sam samo o tome šta je najbolje za tim. To što je postojala mogućnost da me ta utakmica potpuno 'unakazi'... to nije bio problem za mene", pričao je majstor fudbala koji se posle neprijatne epizode u Mančester junajtedu brzo našao u dresu Pari sen Žermena, već 2015.

Bio je plaćen 63 miliona evra i do danas postigao 80 golova uz 90 asistencija na 217 utakmica za "svece".

"Na treningu posle tog razgovora stavio je Enca Pereza na moje mesto. Ostalo je istorija", zaključio je Di Marija, koji je na 102 nastupa za reprezentaciju dao 20 golova i zabeležio 22 asistencije.

Više o Argentincima:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC