• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ognjen Vranješ: Teško da mi iko može očitati bukvicu! Pa ni Džeko!

Autor mondo.ba

Defanzivac AEK-a i doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ demantovao je "urbanu legendu" među navijačima "zmajeva" da je popio jezikovu supu od kapitena Edina Džeke poslije otvorenog sukoba sa BH Fanatikosima.

 Ognjen Vranješ: Nije istina da mi je Edin Džeko očitao bukvicu! Izvor: MN PRESS

Banjalučanin koji je postao ikona atinskog kluba putem Instagrama je razgovarao za "Butasport" i odbacio navode da mu je centarfor Rome i kapiten BiH Edin Džeko "očitao bukvicu" zbog "kačenja" sa navijačima "zmajeva".

"Teško da iko meni može da očita bukvicu. Mislim, možeš sa mnom uvijek da popričaš normalno, da me posavjetuješ, ali da mi očitaš bukvicu… Nisam još sreo takvog čovjeka", izjavio je Vranješ.

Takođe, nekadašnji fudbaler Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Anderlehta i brojnih drugih klubova se složio da profesionalni fudbaleri ne čitaju knjige i zbog toga se razlikuju od učenih ljudi.

"Zato što 95 posto fudbalera se oblači isto, vozi iste automobile, muva iste ribe… Sve isto radi. Stvarno ima dosta fudbalera neobrazovanih koji ne znaju da sastave dvije rečenice. Baš dosta ima. Jer kao i ja, čitav život pimplaš tu loptu, udaraš se, trčiš… Samo si bio tome posvećen, nisi bio posvećen knjizi. Kao što bi neki ljudi za svoj život pročitali hiljade knjiga ili stotine nebitno, koji su obrazovani i išli na fakultet. Ne mogu se sada ja praviti pametan. Vidiš kako pričam ja kada dajem intervju, a kako priča čovjek obrazovan. To su dva različita svijeta", dodao je odbrambeni igrač AEK-a.

Takođe, istakao je da mu je propao transfer u Mančester junajted kada je imao 21 godinu, te da u tom periodu nije bilo napadača koji mu je mogao parirati.

"Kada sam imao 21 godinu imao sam priliku da odem u Mančester, to je propalo. Tvrdim da u tom periodu nije bilo napadača u Evropi koji je mogao da mi parira. Zbog svega što se dogodilo moja karijera u reprezentaciji je završena", rekao je banjalučki defanzivac.

Otkrio je i za čime najviše žali.

"Imao sam u Krasnodaru ugovor na dvije godine, ponudili su mi novi, veći ugovor na još tri i po godine. Mom tadašnjem menadžeru bio je problem da putuje 200 kilometara iz Rostova kako bi došao na pregovore, tada sam iz revolta ustao i pocijepao ugovor, a potom sam otišao iz Krasnodara", rekao je Ognjen.

Za Vranješa je reprezentativna karijera završena, a omiljeni saigrači u "zmajevima" su mu Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Podijelio je i planove za narednu sezonu. Anderlecht ga je platio više od tri miliona evra, sigurno je da im se ne isplati da sjedi na tribinama.

"Na ljeto se vraćam u Anderlecht, vidjećemo šta će se dešavati dalje. Imam važeći ugovor još dvije godine", istakao je Ognjen Vranješ.

Nedavno su grčki mediji pisali da će Vranješ uskoro formalno postati član atinskog kluba nakon što je trener Masimo Karera insistirao na njegovom otkupu ugovora od kluba iz Brisela.

U julu 2018. godine, upravo iz AEK-a je Banjalučanin prešao u Anderleht za 3.2 miliona evra, a sada su Atinjani spremni da plate sumu od tri miliona evra.

Otkako je 2013. napustio ruski Krasnodar, Vranješ se nigdje nije zadržao duže od godinu dana, a promijenio je sedam klubova.

U karijeri je branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gacijantep, španskog Sportinga iz Hihona i ruskog Tom Tomska, prije dolaska u Atinu i Brisel.

Možda će vas zanimati



Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ti cijepaš ugovor, a ne znaš sastaviti dvije rečenice?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC