• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi finansijski udar za Ligu 1 - 110.000.000 evra

Autor mondo.rs

Kanal+ odlučio da stopira uplate prema takmičenju.

 Kanal+ odlučio da stopira uplate prema Ligi 1 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nema fudbala, nema novca. Tako izgledaju stvari u Ligi 1 trenutno, pošto jedan od najvećih sponzora takmičenja ne želi da uplaćuje pare za televizijski prenose.

Naravno, to je zato što prenosa nema. Korona virus je stopirao fudbal u Ligi 1, a Kanal+ smatra da ''nije banka'' i da nema obavezu da poštuje dogovor sa početka sezone.

Možda će vas zanimati

Pošto fudbala nema, čelnici Kanala+ saopštili su ligi da neće ispoštovati poslednje dve transakcije iz ugovora. Početkom aprila je trebalo da bude uplaćeno novih 15% sezonskog ugovora, odnosno 110 miliona evra, ali se to neće dogoditi.

Takođe, pitanje je šta će biti sa narednom, poslednjom ratu za ovu sezonu, koja treba da legne na račun lige pri kraju prvenstva. Ukoliko mečeva ne bude u dogledno vreme, ni ta transakcija se neće dogoditi.

Dok čelnici televizijskog kanala poručuju da je aktuelna svetska kriza njima nanela mnogo štete, u Ligi kažu da to nije baš tako. Naime, Francuzi su sa terena isporučili 73.5% fudbala koji su letos obećali, a dobili su pare za ''samo'' 67%. I tu nastaje problem, ko će da nadoknadi razliku?

Postoji opcija čak i da slučaj završi na sudu, ukoliko se u narednim danima ne pronađe neko kompromisno rešenje. Fudbal se neće zaigrati, to je sigurno, pošto je Francuska jedna od zemalja u kojoj se situacija ovih dana pogoršava.

Korona virus je krenuo iz Kine, ali je najviše pogodio Italiju i Španiju. Trenutno mu je najveće žarište u SAD, mada su i u Francuskoj veliki problemi. Toliko veliki da jedan od najpoznatijih evropskih televizijskih kanala ne plaća ono što je već emitovao.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC