• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lige petice" već izgubile četiri MILIJARDE evra!

Autor agencije/MONDO

Bar tako kažu u Francuskoj.

 "Lige petice" već izgubile četiri MILIJARDE evra! Izvor: Guliver/Getty images/Gabriele Maltinti, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Prekid svih fudbalskih takmičenja zbog pandemije koronavirusa ostavio je sve bez najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali i nanio nesagledivu štetu fudbalskim klubovima.

Mnogi od njih naći će se uskoro na ivici egzistencije, tvrde iz Francuske, odakle i stižu procjene o finansijskim gubicima "Liga petice".

Možda će vas zanimati

 Predsjednik grupacije koja zastupa francuske fudbalske prvoligaše, Bernar Kajaco rekao je za radio "Frans Blu Loa" da ukoliko Francuska ne pomogne u jeku pandemije koronavirusa, pola klubova će za šest mjeseci proglasiti bankrot.

"Pet najmoćnijih fudbalskih liga u Evropi do sada je izgubilo četiri milijarde evra. Francuska liga između 500 i 600 miliona evra. Ključ za opstanak klubova je da se prvenstva nastave, ali to se neće desiti dok se zaraza koronavirusom ne okonča. Zabrinut sam jer svima je jasno da se prvenstvo ne može nastaviti prije 15. juna“, rekao je Kajaco.

Francusko fudbalsko prvenstvo je prekinuto 13. marta. Trenutni lider je PSŽ s utakmicom manje i 12 bodova više od drugoplasiranog Marseja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC