• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Potro se prisjeća Noletovog bolnog poraza: Taj meč je promijenio sve

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Argentinac je pričao o svom najvećem protivniku - povredama.

 Huan Martin Del Potro pobjeda nad Đokovićem promijenila sve Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images South America

Koliko je taj čovjek samo imao povreda... Huana Martina del Potra teniska karijera nije mazila, a on je i trenutno povrijeđen.

Argentinski teniser je putem društvenih mreža razgovarao sa svojim sunarodnikom Manuom Đinobilijem, gdje se prisjetio nekih važnih momenata u svojoj karijeri.

Možda će vas zanimati

"Povrede su bile moj najveći protivnik tokom karijere. Osjećao sam da mogu da nadigram svoje rivale na terenu kada sam se vratio 2018. godine. Igrao sam finale US Opena, a onda se povreda ponovo dogodila. Bilo mi je izuzetno teško", priznao je popularni "dobroćudni div iz Tandila".

Del Potro je ponovo operisao koljeno i od te povrede se trenutno oporavlja. Mnogi i dalje sumnjaju hoće li uspjeti da na terenu bude onaj stari, dok neki pomišljaju da bi mogao i da okonča karijeru.

"Želim da igram ponovo, ali je izuzetno teško. Doktori su optimistični, ali teško mi je kada se neke stvari ne dese kako sam zamislio."

Argentinac je u karijeri osvojio jedan gren slem, na US openu 2009. godine, a otkrio je da je 2016. bio blizu penzionisanja. Onda se desio meč u 1. kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Mislio sam da ću da odustanem. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ne mogu da udaram lopticu kao ranije. Emotivno mi je bilo teže nego fizički. Ali poslije pobjede nad Novakom Đokovićem u prvom kolu olimpijskog turnira sve se promijenilo. Stekao sam samopouzdanje i nastavio."

On je potom još jednom stigao do finala na posljednjem gren slemu sezone, ali je tada Đoković bio uspješniji.

Nova povreda je donijela nove sumnje...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC