• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Engleskoj je potrebno 56 dana da završi fudbalske sezone"

Autor Beta

To je procena EFL, kao i onda da će se preostali mečevi najverovatnije igrati bez publike

 "Engleskoj je potrebno 56 dana da završi fudbalske sezone" Premijer liga Čempionšip Liga 1 i Liga 2 Izvor: Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Engleska fudbalska liga (EFL) procenila je danas da će za završetak ove sezone biti potrebno 56 dana i da će se utakmice najverovatnije igrati bez publike.

EFL, koja je zadužena za drugu englesku ligu - Čempionšip, Ligu 1 i Ligu 2, poslala je pismo u 71 klub sa obaveštenjem o pandemiji korona virusa.

Možda će vas zanimati

Fudbal u Engleskoj je prekinut do daljeg, a EFL je navela da se takmičenje neće nastaviti najmanje do 16. maja, ali i da su moguće promene u zavisnosti od smernica nadležnih.

"Kad god da se donese odluka da je bezbedno nastaviti, mi procenjujemo da će biti potrebno približno 56 dana da se odigraju preostale utakmice, uključujući i plej-of. Želimo da obezbedimo klubovima odgovarajući rok kako bi se pripremili s obzirom na razmere i uticaj prekida takmičenja", navodi se u saopštenju EFL, preneo je Skaj.

EFL je navela da želi da završi sezonu, sa punim rasporedom, a da je "njena radna pretpostavka" da će se utakmice igrati bez publike.

"U situaciji smo da će se sezona produžiti, ali se i dalje nadamo da će se završiti tokom leta. Radimo na tome da se plej-of u sve tri lige odigra prema ustaljenom rasporedu i broju utakmica, iako nije doneta odluka o mestu odigravanja, pošto će to zavisiti od okolnosti u datom trenutku", piše u saopštenju.

"Apsolutno smo svesni potrebe da klubovima pokušavamo da ublažimo troškove najbolje što možemo", navela je EFL.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC