• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Materaci tukao Balotelija: Zaslužio je dobre batine!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji stameni defanzivac prisjetio se sukoba sa saigračem iz Intera 2010. godine, poslije meča Lige šampiona protiv Barselone.

 Marko Materaci tukao Marija Balotelija zbog bacanja dresa Intera: Zaslužio je dobre batine! Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino

Marko Materaci u razgovoru putem Instagrama sa vođom navijača Intera Davideom Oldanijem prisjetio se incidenta sa Mariom Balotelijem iz 2010. godine.

Naime, tog 20. aprila prije tačno 10 godina, Inter je na "Đuzepe Meaci" ugostio Barselonu u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Slavili su "nerazuri" tada 3:1 (u revanšu poraženi 0:1), ali je meč sa Barselonom obilježio Baloteli.

Nestašni dečko italijanskog fudbala odlukom tadašnjeg trenera Žozea Murinja odigrao je samo posljednjih 15 minuta meča, a već od ulaska na teren (umjesto Dijega Milita) bilo je jasno da je razočaran ovakvim potezom "šefa".

U tih 15 minuta Baloteli skoro da nije pokazao ništa, a onda je po završetku susreta ljutito bacio dres na travu.

Ovaj gest nikako se nije svidio njegovim saigračima, posebno Materaciju, a ni navijačima Intera, koji su dan kasnije žestoko protestovali i vrijeđali ga.

Nestašni Mario Baloteli
Izvor: YouTube/ Conrad Cassar

- SUKOB U SVLAČIONICI -

Nekada stameni defanzivac Intera prisjetio se dešavanja u svlačionici po okončanju susreta, kada je imao spremnih nekoliko "disciplinskih" za mladog saigrača.

"Istina je, dobio je dobre batine. Volim Marija, ali je to zaista zaslužio tog dana. Pomirili smo se kasnije, praktično postali braća, ali tog dana je uradio nešto što nikako nije smio", prisjetio se Materaci.

"Bacanje dresa na zemlju poslije posljednjeg zvižduka čak nije bilo ni najgora stvar. Prije utakmice, u klupskom autobusu rekao nam je: 'Danas ću igrati loše', pa sam mu obećao da će platiti zbog toga što je rekao."

Izvor: Guliver/Getty images/ Julian Finney

Materaci je bio izuzetno ljut zbog Balotelijevog nonšalantnog ponašanja na terenu.

"Kada je ušao s klupe, pokušao je da šutira s centra umjesto da krene u kontranapad. Milito je htio da ga ubije kasnije zbog toga. Vjerovali smo u Marija, jer postigao je toliko golova i učestvovao u pobjedama. Sedmicu poslije toga, pitao sam Murinja da me upari sa Balotelijem na treningu. Par sekundi kasnije, 'ispratio' sam ga nazad u svlačionicu", prisjetio se Materaci.

Mariovim ponašanjem nije bio zadovoljan ni njegov otac Tomas Barvua, koji ga je često kudio.

"Zaista sam volio njegovog oca, a poslije utakmice sa Rubinom iz Kazanja rekao je Mariju: 'Nije mi se svidio tvoj nastup, moraš više da sarađuješ sa saigračima. I prestaneš sa jurenjem djevojaka'. Kakav idol!", rekao je Materaci.

Izvor: Guliver/Getty Images Sport/Michael Regan

- ŽOZE MURINJO -

Murinjo je te sezone uspio da osvoji trostruku krupu sa Interom (Seriju A, Kup Italije i Ligu šampiona), te je formirao neraskidivu vezu sa Materacijem.

"Niko ne može da se poredi sa Murinjom kada treba stvoriti empatičnu vezu među igračima. Osim toga, pametnjaković je. Sada teško dolazi do pobjeda, nakon Mančester junajteda gdje je bio uspješan. Totenhem ima mladu, ali jaku ekipu i uvjeren sam da će se vratiti na pobjedničke staze."

Zinedin Zidan i Marko Materaci
Izvor: YouTube/hitman2440

- ZINEDIN ZIDAN -

Materaci je ostao upamćen i po sukobu sa Zinedinom Zidanom, kada je u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine Francuz glavom nasrnuo na protivnika.

Italijan i sada tvrdi da nije uradio ništa čime bi isprovocirao takvu reakciju Zidana, mada je naglasio da je u tim trenucima bio poprilično ljut na svoje saigrače.

"Zidana su štitili Francuzi, dok sam ja bio ostavljen na cjedilu od svojih sunarodnika, na koje tada nisam gledao kao na prave Italijane. Ja sam patriota, uvijek ću braniti boje Italije. Ti isti ljudi ljubili su tlo kojim sam hodao kada sam postigao izjednačujući gol u finalu i njihova kritika boli me najviše s tog Mundijala", zaključio je Materaci.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC