• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako se ponaša sportski radnik: Mojes razvozi voće i povrće za starije!

Autor Pavle Knežević

Trener Vest Hema volontira u pomaganju starijim sugrađanima

 Ovako se ponaša sportski radnik: Dejvis Mojes razvozi voće i povrće za starije! Izvor: Stephen Pond/Getty Images Europe, Getty Images/Stephen Pond

Čitav fudbalski sve iščekuje završetak pandemije i povratak na teren, ali trener Vest Hema ovaj period koristi da bude dostavljač bakaluka u svom selu.

Dejvid Mojes je, za razliku od nekih drugih, na prvo mesto stavio potrebe svojih sugrađana u selu na obalama grofovije Lankašir na severozapadu Engleske. On se javio na oglas u kome se tražio dostavljač voća i povrća.

Možda će vas zanimati

"Kada je koronavirus stigao ovde, bio sam u prodavnici voća i povrća u selu. U izlogu je bio istaknut oglas da se traže vozači, tako da sam se prijavio, pošto mi supruga nije bila tu i bio sam sam. Sve što sam radio jeste ostavljanje paketa ispred vrata, kucanje i odlazak. Pomislio sam 'ovo je sjajno!', zaista sam uživao. Onda sam se vratio u prodavnicu po još", rekao je Mojes a preneo Miror.

Nekadašnji trener Mančester junajteda proveo je četiri dana iza volana, a onda je ispričao zanimljivu i smešnu anegdotu.

"U radnji su mi rekli da većina njih plaća preko interneta, ali nekoliko njih nije platilo, pa su me zamolili da im tražim novac. Jedna starija gospođa dugovala je 16,80 funti. Dala mi je 20 i rekla 'Evo, sine, zadrži kusur'. Bakšiš!", ispričao je Mojes.

Kod druge gospođe je račun bio 17,60 funti. Ona mu je dala 15 i počela da traži po torbi.

"Ali ja sam rekao 'nema veze, to je dovoljno!' Tako da sam od onog bakšiša dodao na ovo. Jedan par me prepoznao. Posle kucanja sam ostao na kapiji da vidim da li će uzeti stvari i čuo sam kako govore 'Dejvid Mojes?!'. Nisam ostao da razgovaram i delim autograme, nisam to radio zbog toga", ispričao je Mojes.

Trener je ispričao i da su ga drugari zezali kada su saznali čime se bavi, tako da je i njima dostavio voće i povrće.

Mojesovo volontiranje u skladu je sa duhom zajedništva i zajednice Vest Hema, čiji tim je već pristao na smanjenje plata, a pojedinačni igrači doniraju raznim dobrotvornim organizacijama, dok je kapiten Mark Nobl bio jedan od ključnih u pravljenju kampanje pomoći centru za nacionalnu zaštitu (NHS).

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC