• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandov savjet za golove: Meditacija prije, igrice i pica, poslije meča!

Autor mondo.ba

Norveški napadač iz Borusije Dortmund Erling Braut Holand ima poseban način pripreme za postizanje golova - meditacija pred utakmicu, a poslije igranje PlayStation FIFA 20 uz picu od kebaba.

 Erling Braut Holand: Za postizanje golova - meditacija prije, igrice i pica poslije meča Izvor: Guliver/Getta images/Sebastian Widmann

Devetnaestogodišnji centarfor iz Norveške je odlično započeo život u Dortmundu!

Postigao je devet golova u dresu Borusije, a svakih 57 minuta u prosjeku je pogađao protivničke mreže.

Možda će vas zanimati

Prvi je u istoriji Bundeslige postigao "het-trik" na debiju i to kao rezerva, kao i postao prvi igrač koji je na pet uvodnih utakmica bio strijelac, preciznije sedam golova u prve tri, osam u prvih pet i devet u prvih šest mečeva.

Holandove impresivne brojke su bez presedana - norveški tinejdžer postigao je 40 golova u 33 nastupa za Red Bul Salcburg i "milionere" samo u sezoni 2019/20 i ko zna šta bi se dogodilo da Bundesliga nije prekinuta pandemijom korona virusa.

U razgovoru za klupsku televiziju govorio je o načinu svoje prihološke pripreme za utakmice.

"Mnogo treniram i mnogo meditiram. Prije utakmice, uvijek slušam pjesmu: 'Nastavi sanjati' i potom meditiram. Poslije mečeva, volim s drugarima da igram FIFA na Playstationu i da uživam u pici od kebaba", rekao je mladi Norvežanin.

Ove sezone bolji učinak od mladog Holanda imali su samo Bajernov centarfor Robert Levandovski (25 golova) i kapiten Lacija Ćiro Imobile (27). Holandov jedan od "idola" dok je bio dječak, Kristijano Ronaldo bio je strijalac 21 pogotka prije pandemije COVID -19.

Norveški napadač je takođe dao i savjet za sve ono koji žele da imitiraju njegov: Ostanite uvijek gladni, nikad ne odustajte od svojih ciljeva i snova".

Ko zna, možda se i neki drugi dječaci nađu na "Vestfalenu" ispred čuvenog navijačkog "Žutog zida"...

"Odmah su me prošli žmarci. Nevjerovatno je kad vidite sve te ljude", objasnio je Holand, prije pitanja kad navijači Borusije kandiraju njegovo ime.

"Da budem iskren, to je jedan od najboljih osjećaja u mom životu. Svaki put kad se to desi, osjećaj je nevjerovatan. Ne može se riječima opisati".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC