• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sead Kolašinac? Nekad sam se pitao da li je ljudsko biće ili mašina!"

Autor mondo.ba, agencije

Evo šta o reprezentativcu Bosne i Hercegovine misli njegov bivši saigrač iz Šalkea

 Sead Kolašinac ljudsko biće mašina Izvor: Lukas Schulze/Bongarts

Prije nego što je 2017. godine obukao dres londonskog Arsenala, reprezentativac BiH Sead Kolašinac pet sezona je djelovao uz lijevu aut-liniju kao član bundesligaša Šalkea.

Tokom vremena provedenog u Gelzenkirhenu, Kolašinac je nastupio na 123 utakmice u svim takmičenjima i postigao četiri gola, te se u posljednjoj sezoni u Njemačkoj našao čak i u idealnom timu Bundeslige.

Možda će vas zanimati

Jedan od njegovih saigrača iz vremena dok je "špartao" bundesligaškim terenima bio je i Denis Aogo, koji je svlačionicu sa Kolašincem dijelio četiri sezone, prije nego što se 2017. godine preselio u Štutgart.

"Sead je uništavao protivnike. Trčao je gore-dole i njegova moć na lijevoj strani je bila nevjerovatna. U direktnom duelu nisam imao gotovo nikakve šanse. Iskreno, to na početku nisam želio priznati, ali u tom periodu nisam mogao dobiti duel s njim. Tako sam umjesto rivala za poziciju postao njegov fan", naveo je nekadašnji njemački reprezentativac u razgovoru za portal "Goal".

Istakao je da je Kolašinac (koji je u julu prošle godine bio u centru pažnje britanskih i svjetskih medija) "nevjerovatan fudbaler koji je nekad igrao i pod dijagnozama".

"Čak ni povrede nisu mogle da ga zaustave. Nekad je igrao sa pokidanim mišićima i drugim dijagnozama. Pomislio sam tada - da li je on uopšte ljudsko biće? Bol mu ništa nije mogla, teško je vjerovati, ali bio je kao mašina", rekao je Aogo.

Kako rekosmo, Kolašinac je "tobdžija" od 2017. godine, a do sada je za Arsenal odigrao 92 utakmice i postigao pet golova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC