• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se sprema novi KALČOPOLI? Sporna utakmica je Inter - Juve iz 2018!

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Vijest o kojoj bruji cijela Italija!

 Novi kalčopoli? Sporna utakmica Juventus - Inter 2018 Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Italijanski fudbal jednostavno ne može da izdrži bez sumnjivih radnji.

Nakon što je 2006. godine svjetski fudbal uzdrmao "Kalčopoli" i namještanje utakmica Juventusa i drugih italijanskih klubova, sada na Apeninima ponovo sumnjaju na mutne radnje u Seriji A!

Možda će vas zanimati

Sporna utakmica je ni manje ni više derbi Italije, između Intera i Juventusa iz sezone 2017/18.

Tada je ekipa iz Torina slavila 3:2, napravivši time veliki korak ka osvajanju titule prvaka Italije. "Kalčomerkato" prenosi vijest da je sudija Danijele Orsato sada na udaru.

On je ostao u centru skandala kada nije dao crveni karton vezisti Juventusa Miralemu Pjaniću, nakon oštrog starta nad Rafinjom.

Sudije iz VAR sobe su Orsatu javili kako to nije bio prekršaj za isključenje i da nema potrebe da se pregleda snimak, pa je Pjanić u 21. minutu meča dobio samo žuti karton.

Prethodno je Matijas Vesino iz redova Intera dobio crveni karton u 15. minutu zbog opasnog starta nad Marijom Mandžukićem i do kraja susreta je Juventus sa igračem više stigao do izuzetno važne pobjede.

Međutim, u čemu je tu zapravo problem?

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Sve postaje daleko zanimljivije kada znamo da se javnosti ovih dana obratio Đuzepe Pekoraro, bivši šef tužilaštva fudbalskog saveza Italije.

On je prošlo godine podnio ostavku na tu funkciju, a sada tvrdi da su nakon žestokih pritisaka sa svih strana, sudije odlučile da pregledaju situaciju zbog koje Pjanić nije dobio crveni karton. Problem? Ostali su uskraćeni za ključne audio zapise iz VAR sobe!

"Tražili smo audio i video dijaloge između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijal dobili tek na početku naredne sezone", započeo je Pekoraro.

"Kad smo otvorili fajl, sve je bilo tu osim jedne stvari koja nam je bila bitna, a to su razgovori Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da jednostavno nemaju taj dio. Mora da postoji više transparentnosti", ispričao je Pekoraro, čiji su komentari uzbudili strasti u Italiji.

Bila je to utakmica 35. kola Serije A u kojoj je Inter vodio 2:1 do 87. minuta, da bi potom autogol Milana Škrinijara i pogodak Gonzala Iguaina donijeli bolan preokret za sve navijače Napolija.

Napolitanci su narednog dana glatko izgubili od Fiorentine 3:0 i tako otvorili put "staroj dami" da odbrani titulu prvaka Italije.

Inter - Juventus 2:3, sezona 2017/18
Izvor: Youtube/Juventus

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC