• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je štoper Arisa kog hoće Zvezda? Pitali smo kolegu iz Grčke o njemu

Autor Jovan Terzić

Odličan u iznošenju lopte, a ume i da pogodi. Mrkela, ipak, demantuje interesovanje.

 Ko je štoper Arisa kog hoće Zvezda? Pitali smo kolegu iz Grčke o njemu Izvor: YouTube/printscreen/NH21 Football Videos

Mediji u Grčkoj već neko vreme pišu da je Crvena zvezda ozbiljno "zagrizla" za štopera grčkog Arisa, 28-godišnjeg Lindzija Rouza, ali je problem - po običaju - obeštećenje. 

Žuto-crni traže 1.000.000 evra, crveno-beli navodno pokušavaju da ga dobiju za 600.000.

Možda će vas zanimati

Pomenuti iznos koji zahteva Aris potvrdio nam je i kolega iz Grčke, Hristos Konstantinidis, sa portala "Sportdog", koji nam je izneo i svoje utiske o reprezentativcu Mauricijusa, a nekadašnjoj nadi francuskog fudbala. 

"Ima odličnu tehniku, dobro dribla i ume da iznese loptu na protivničku polovinu. Ima, takođe, snažan šut i često ga koristi, a neke golove je dao i glavom. Taktički je dobro obučen, pored štopera, može da igra i desnog beka", ispričao nam je kolega.

Konstantinidis kaže da će biti teško spustiti Arisovu traženu cenu, pošto 25 odsto od Rouzovog transfera ide njegovom bivšem klubu Lorijenu.

"Koliko sam čuo, Zvezda nije jedini klub koji je zainteresovan za ovog igrača. Pominju se još Olimpijakos, Dinamo Zagreb i APOEL", rekao nam je. 

Lindzi Rouz
Izvor: YouTube/NH21 Football Videos

U međuvremenju je sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkelea, demantovao da srpski šampion želi bivšeg mladog reprezentativca Francuske.

"Crvena zvezda nije zainteresovana za Rouza. U ovom trenutku imamo višak stranih igrača i želja nam je da smanjimo njihov broj. Takođe, imamo četiri štopera i čekamo petog, Erakovića, pa nam Rouz nije interesantan", preneo je Tanjug njegovu izjavu.

S druge strane, Grci tvrde da je Aris spreman da spusti otkupnu cenu ukoliko Zvezda u Solun pošalje Matea Garsiju na pozajmicu. U tom slučaju, crveno-beli bi ostali na istom broju stranaca, s tim da se na "Marakani" nadaju prodaji Ričmonda Boaćija, kao i raskidu saradnje sa Kanjasom.

Dolazak Rouza uslovio bi prodaju nekog od trenutnih štopera, a to su Degenek, Milunović, Pankov i Babić. Na transfer listi su Babić i Milunović, ali Degenek je već jednom bio "žrtvovan" zbog nedostatka novca u klubu, pa nije isključeno da se to ponovo dogodi. 

Lindzi Rouz je prošao kroz školu Rena, kluba iz grada u kom je rođen, ali je profesionalni fudbal zaigrao u francuskom drugoligašu Lavalu. Zatim je nastupao za Valensijen, Lion, Lorien, Bastiju (pozajmica) i Aris, koji ga je u januaru 2019. doveo na pozajmicu, a potom i otkupio njegov ugovor prošlog leta. 

Tokom perioda u Lionu bio je saigrač nekadašnjem defanzivcu Crvene zvezde i srpske reprezentacije, Milanu Biševcu, a hoće li zaigrati u njegovom bivšem klubu, videćemo.

Svakako je teško poverovati da će Rouz ili bilo ko durgi biti angažovan pre nego što crveno-beli nekoga prodaju. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC