• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se FSS: Četiri kola i kraj! Odlučili smo samo za ovu sezonu

Autor Mladen Šolak

Fudbalski savez Srbije (FSS) potvrdio je da će takmičarska 2019/20 biti završena na terenu, u poslednja četiri kola.

 FSS-saopstenje-nastavak-sezone Izvor: MN PRESS

U skladu sa jučerašnjim saznanjem MONDA, FSS je ozvaničio odluku da sezona 2019/20 bude završena ekspresno.

Na sednici Odbora za hitna pitanja u Sportskom centru Saveza u Staroj Pazovi usvojena su izjašnjavanja svih klubova Superlige i na osnovu toga je usvojeno sledeće:

Možda će vas zanimati

"Odlučeno je da se u okviru sezone 2019/20 odigraju preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta. Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet (Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, Radnički Niš i Spartak) bilo za odigravanje svih 11 kola. Što se tiče Prve lige Srbije, samo tri kluba (od 16) je glasalo za odigravanje svih 11 kola prvenstva".

Takođe, potvrđeno je da će se superligaška sezona reaktivirati 30. maja, kada će biti odigrane utakmice 27. kola. Kraj će biti 20. juna.

FSS je uz to naglasio važnu napomenu, da još NIJE definisano kako će izgledati sledeća sezona. Zato još nije definitivno da će vodeći tandem Prve lige Srbije, Grafičar i Metalac, direktno ući u najviši rang u sistemu u kojem neće biti ispadanja iz Superlige.

"Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije", saopštio je FSS.

Kada je u pitanju Kup Srbije, to takmičenje biće odigrano prema takmičarskom planu.

Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun (četvrtfinale), 10. jun (polufinale) i 24. jun (finale).

"Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno", navedeno je u saopštenju.

Takođe, na predlog Sportskog sektora FSS, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za odigravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) odigraju u novembarskom terminu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC