• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Superliga NEĆE još bar mjesec dana, možda sve ovo nije tako loše

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

"Možda je dobro da se resetujemo u glavama", poručuje trener Partizana.

 Trener FK Partizan Savo Milošević - Superliga neće početi još mjesec dana Izvor: NEBOJSA PARAUSIC

Savo Milošević ne vjeruje da će se Superliga Srbije nastaviti u narednih mjesec dana.

Trener Partizana ponudio je svoje viđenje aktuelne situacije koju je prouzrokovala pandemija korona virusa.

Možda će vas zanimati

Milošević se putem video linka uključio u Jutarnji program TV Prva, gde je govorio o nastavku Superlige, ali i samoj temi korona virusa.

Kako kaže, crno-beli će se držati svih mera i planova Vlade Srbije.

"Treniraćemo u grupama od po devet igrača, biće distance od dva metra, neće biti duela. Imamo jasno definisane uslove o dezinfekciji prostora, nećemo organizovati ručkove, sastanke, a neće biti ni zajedničkog provođenja vremena u sportskom centru. Igrači su već dva mjeseca van takmičarskog ritma. Više će biti treninzi-testiranja, kako bismo uvidjeli u kom stanju se nalaze igrači. Period koji je iza nas je ostavio velike posljedice po igrače. Ako brzo uđemo u takmičenje, mogle bi da se dogode povrede", rekao je Milošević.

UEFA je svim fudbalskim savezima dala rok do 25. maja da odluče na koji način će se sezona privesti kraju i to važi i za Fudbalski savez Srbije.

"Period koji je neophodan da bi se igrači minimum pripremili i zaštitili je četiri sedmice. Bilo koja priča prije toga nije realna. Kao što vidite u Evropi, u svijetu, razlikuje se od države do države, dosta zavisi od odluka Vlade. Ljudi koji imaju bolji uvid u trenutno stanje znaju bolje od nas koliko brzo možemo da krenemo u takmičenje. Nije realno da u narednih mjesec dana igramo takmičenje", dodao je trener crno-bijelih.

Milošević napominje i da veruje da će se fudbal brže vratiti u normalu u poređenju sa nekim drugim sportovima.

"Pa ako se držim sporta, vjerujem da će se fudbal relativno brzo vratiti u normalu. Fudbal je u velikoj mjeri nezavisan, kada su u pitanju budžeti. Dosta toga zavisi od TV prava, siguran sam da će TV kuće insistirati da se vrati u normalu. Razlog zašto neće biti toliko brzo su potrebne pripreme fudbalera", istakao je.

Nekadašnji golgeter vidi i pozitivnu stranu u cijeloj priči oko pandemije.

"Što se tiče virusa na nivou u Srbiji, ja nisam stručnjak za viruse, ne bih se usudio da komentarišem takve stvari. Koliko sam se plašio virusa zbog sugrađana, toliko sam imao i strah od ekonomskih posljedica što će virus ostaviti na državu. Sve stoji tri mjeseca, to će ostaviti žestoke posljedice po ekonomiju svih država, pa tako i našu. Možda nije loše što se ovo desilo, da se resetujemo u glavama. Posvetićemo se sada nekim stvarima koje smo zapostavili, vratiti malo točak i usporiti, suviše je brzo išlo to sve", zaključio je Savo Milošević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC