• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sport PONOVO živi u Srbiji: U ponedjeljak počinju grupni treninzi

Autor Tanjug

Evo kakva je situacija u srpskom sportu. Fudbaleri na terenima, košarkaši razmišljaju da izađu na otvoreno...

 Sport se vraća u Srbiji - Od ponedjeljak treninzi Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Srpski sportisti ponovo mogu da treniraju na otvorenom, u grupama najviše od 10 ljudi, što je prvi korak prema dugo željenom nastavku takmičenja koje je prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Na treninge se prvi vraćaju fudbaleri, Crvena zvezda i Partizan sutra će poslije mjesec i po dana ispuniti terene na stadionu Rajko Mitić i SC "Teleoptik", isto će uraditi Vojvodina, Radnički Niš, Spartak, Voždovac, Čukarički i drugi klubovi.

Možda će vas zanimati


Kako sada stoje stvari, izvesno je da će se Superliga završiti na terenu, kao i Kup Srbije, s tim da je mnogo vjerovatnije da će se u prvenstvu odigrati samo preostala četiri kola, bez plej-ofa i plej-auta.

Krajnji rok da se odluči o načinu završetka sezone je 25. maj, a prve utakmice, bez publike, mogli bismo da očekujemo krajem maja ili početkom juna.

I dok se u fudbalu nazire nastavak, u drugim kolektivnim sportovima, prije svega dvoranskim, kao što su košarka i rukomet situacija je mnogo komplikovanija, jer još nisu dozvoljeni treninzi na zatvorenom, dok je, recimo, u odbojci sezona završena i titule se dodijeljene Vojvodini i TENT-u.

To znači da će odbojkaši i odbojkašice na teren tek naredne sezone.

Najviše bure biće, kao i prethodnih sezona, u košarkaškoj ABA ligi, gdje se "lome koplja", a sve će zavisiti i od nastavka takmičenja u Evroligi i Evrokupu.

Košarka je, bez dileme u najtežoj situaciji, prije svega i zbog činjenice da većina klubova i ne može da počne sa treninzima jer su brojni internacionalci otišli kućama, pogotovo Amerikanci, koji najavljuju i da ne žele da se vrate jer bi na taj način rizikovali ugovore za sledeću sezonu.

I tu je poznat krajni datum do koje će se sve znati,a to je 24. maj.

Zvezda i Partizan imaju opciju da od sutra krenu da treniraju na otvorenom, iz Humske su najavili da razmišljaju o tome, ali još ništa nije potvrđeno.

Ono što je sada izvjesno, jeste da domaće Superlige teško da će biti ove godine, to takmičenje skoro da niko i ne spominje, pa bi najrealniji ishod bio da Srbija nema šampiona za 2020. godinu.

Vaterpolo je prema analizi stručnjaka jedan od najbezbjednijih sportova u vrijeme opasnosti od virusa, zbog hlora u vodi, ali još se ne zna kako će se završiti i regionalna i domaća liga. U regionalnoj je ostalo tek još nekoliko utakmica, a kao ideja za završetak domaće lige figurira turnir na otvorenom, gdje bi se sve završilo za dva-tri dana, ali za sada nema ništa zvanično.


Takođe, veliko pitanje je da li će se završiti evropska takmičenja, sponzori su se već povukli iz nekih klubova u Mađarskoj, pa je budućnost neizvjesna.

Sportisti u pojedinačnim sportovima, poput Ivane Španović ili veslača i kajakaša, strelaca, rvača, džudista, već su se vratili treninzima na otvorenom, međutim, njihov problem je što su otkazana sva takmičenja, praktično cijela sezona "visi" i sada im je preostalo samo da polako vraćaju fizičku spremnost i neophodnu formu.


Ipak, ono što je najvažnije jeste da se sport, zahvaljujući smirivanju pandemije, pokreće sa mrtve tačke i da će ljeto, bar sa sportske strane, biti aktivnije nego ikad.


Istina, bez navijača, ali zdravlje je najvažnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC