• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda GUBE: Izgleda da NEĆE biti po njihovom u Superligi!

Autor Vladimir Sukdolak

Prema saznanjima MONDA čak 11 klubova je za model da se Superliga Srbije završi posle 30. kola. Crvena zvezda i Partizan, kao i još tri kluba, bili su da se igra i sledeća faza, odnosno plej-of i plej-aut.

 Superliga- predlog za završetak sezone Izvor: MN PRESS, NEBOJSA PARAUSIC

Fudbaleri su izašli na terene i posle skoro dva meseca pauze započeli pripremu za nastavak Superlige i Kupa Srbije. Tačan datum i model po kojem će se igrati do kraja sezone biće poznat vrlo brzo.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i Zajednica klubova u sredu bi trebalo da donesu konačnu odluku o tome po kom principu će se završiti elitno srpsko takmičenje za sezonu 2019/2020.

Ali...

Možda će vas zanimati

Postojala su dva predloga, a kako je MONDU rečeno, među superligašima je vladala podeljenost i ovaj put se neće postupiti po volji Partizana i Crvene zvezde, ali i još tri kluba – Radničkog iz Niša, Spartaka i Čukaričkog.

Pomenuti superligaši bili su da se šampionat odigra do kraja, odnosno da se posle 30. kola pristupi igranju plej-ofa i plej-auta, što znači još sedam utakmica. Na taj način sezona bi se završila po modelu u kojem je počela, ali sa vremenskom razlikom zbog suspenzije takmičenja usled korona virusa. Ispadanje iz lige i dopuna Superlige sproveli bi se o pravilima takmičenja. Odnosno, elitno društvo bi napustila dva poslednjeplasirana tima, dok bi prvi ispod crte igrao baraž sa trećeplasiranim iz Prve lige.

Većina, čak 11 klubova, među kojima je velika većina ugrožena u borbi za opstanak, bila je da se Superliga okonča već posle četiri odigrane utakmice, tj. da 30. kolo bude poslednje. U tom slučaju neće biti ispadanja iz Superlige, već će se ona za sezonu 2020/2021 proširiti sa 16 na 18 klubova.

Ovaj predlog najverovatnije će već u sredu biti usvojen. To znači da se do završetka sezone u Srbiji nećemo nagledati domaćeg fudbala i da će se posle prvenstva odigrati završnica Kupa Srbije, koja je stala do četvrtfinala. Međutim, većina od 16 klubova neće imati nikakav takmičarski motiv. Zvezda je sa 11 bodova prednosti praktično obezbedila šampionsku titulu, Partizan i Vojvodina će odlučiti o vicešampionu (crno-beli imaju tri boda prednosti), a TSC i Čukarički o mestu koje vodi u Evropu.

TABELA: Zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47... Ostali su, doduše ne i teoretski, slobodni po pitanju borbe za Evropu.

Posle odluke o modelu, očekuje se da vrlo brzo postanu poznati i datumi odigravanja utakmica u Superligi i u Kupu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC