• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li kako je to kad Zlatan bije? Priča o tuči decenije u Milanu...

Autor Milutin Vujičić

Nagazio je saigrača i očekivao je da mu oćuti, ali... To se nije desilo.

 Znate li kako je to kad Zlatan Ibrahimović bije? Priča o tuči decenije u Milanu... Izvor: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Pre skoro devet godina na treningu Milana dogodila se tuča koja se i dan-danas prepričava.

Zakačili su se, što je možda blaga reč, švedski napadač Zlatan Ibrahimović i američki defanzivac Oguči Onjevu, obojica izuzetno krupni momci, pa možete samo da zamislite koliko je bilo potrebno njihovim saigračima da ih razdvoje.

Možda će vas zanimati

Tog "detalja" sa treninga prisetio se tadašnji vezista Milana, veliki autoritet Masimo Ambrosini, koji je kazao da je u to vreme u klubu bilo dosta velikih imena, sve je pucalo od ega...

U takvoj užarenoj atmosferi došlo je do okršaja nakon što je Ibrahimović, iz čista mira, nagazio Amerikanca koji se tek oporavio od teške povrede kolena, pa mu nije bilo naročito smešno kada je osetio krampone na bolnom mestu.

"Pokušao sam da ih razdvojim, ali...", počeo je Ambrosini.

"To je bilo kao kada biste prstima pokušavali da otvorite zaključan gepek automobila. Nije bilo nikakvog pokreta, ništa se nije dešavalo. Tek onda sam shvatio da je i Đenaro Gatuzo bio ispod njih, ležao je dole na travi".

U to vreme (2011) trener je bio Masimilijano Alegri i iz kluba su poručili da je to bio manji problem, a da je razlog za toliko vatre - pozitivna atmosfera unutar tima.

"Svi smo hteli da igramo, pa je svaki trening bio borba na 'krv i nož'. Oni koji bi bili na klupi bili bi besni, svi smo hteli da stalno igramo", prisetio se Ambrosini koji je kao jedan od iskusnijih morao da smiruje "napaljene" saigrače.

Podsetimo da su tada u svlačionici bili igrači poput Kasana, Ronaldinja i Boatenga, pa samo zamislite koliki je posao "van terena" morao da radi Maks Alegri.

Zlatan Ibrahimović se ove zime vratio u Milan, i još nije napravio neki incident pošto i nema igrača koji bi mu se suprotstavio, a pitanje je koliko će još biti član "rosonera" pošto se priča o tome da bi Luka Jović mogao da ga zameni u napadu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC