• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rosoneri" u pogonu od četvrtka

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Zlatan Ibrahimović i Frenk Kesi još uvijek se nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serije A.

 Fudbaleri Milana u četvrtak nastavljaju treninge Izvor: Guliver/Getty Images/Marco Rosi

Fudbaleri Milan će, prema tvrdnjama italijanskih medija, u četvrtak nakon skoro dva mjeseca pauze zbog pandemije korona virusa nastaviti s treninzima.

Naime, igrači i osoblje danas prolaze medicinske preglede u milanskoj klinici "La Madonina", uoči nastavka fizičkih aktivnosti.

Možda će vas zanimati

Posjete igrača počele su jutros u 8.30 sati, a trajaće do četvrtka, jer grupe od sedam do osam igrača prolaze medicinske testove na klinici.

Trener Stefano Pioli i njegovi saradnici takođe će biti podvrgnuti testiranju, ali navodno su pregledi i testovi igrača mnogo temeljitiji. Naime, svi fudbaleri proći će stres test, elektrokardiogram i biće im uzeti uzorci krvi prije nego što im se dozvoli da treniraju.

Igrači koji prođu testove od četvrtka će moći nastaviti s treninzima u Milanelu, gdje će raditi u grupama na tri raspoloživa terena. U početku će raditi kardio i treninge za sticanje fizičke spreme, a potom će krenuti i rad s loptom.

Zlatan Ibrahimović i Frenk Kesi još uvijek se nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serije A.

Baš kao i Juventusov Kristijano Ronaldo, njih dvojica će po povratku u Italiju morati biti u samoizolaciji dvije sedmice, pa se očekuje da će ubrzo stići u Milano.

Igrači koji su već obavili pretrage u "La Madonini" su Đakomo Bonaventura, Lukas Bilja i Leo Duarte.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije korona virusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koro navirusa.

Do sada je u toj zemlji potvrđeno 29.079 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 211.000 ljudi bilo pozitivno na korona virus.

Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC