• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo niko ne bi uradio: Albanci odlučili da rizikuju zdravlje fudbalera!

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Albanci bi ovakvom odlukom mogli da naprave daleko više štete nego koristi.

 Koronavirus-Albanija-nastavak-sezone-testiranja-pripremni-period-utakmice Izvor: MN PRESS

Fudbalska prvenstva se u većem delu sveta ne igraju, čekajući neka bolja vremena. Postoje i tačni datumi kada će se igranje, po specijalnim uslovima, nastaviti, ali Albanci ne mare previše za to.

Oni su spremni da donesu dve skandalozne odluke i da na taj način ugroze zdravlje fudbalera koji će se naći na terenu. Na ovakav razvoj situacije bi trebalo da reaguju FIFA i UEFA.

Možda će vas zanimati

Dok ceo svet razmatra kako je najbezbednije nastaviti fudbalska prvenstva, u Albaniji nemaju tih briga. Oni su spremni da počnu sa utakmicama već krajem maja i to pod neobičnim okolnostima.

Kako se može pročitati na tviter profilu albanskog novinara Ermala Kuke, fudbalska asocijacija u toj zemlji tvrdi da nije neophodno testirati igrače pre nastavka sezone, kao i da je dve nedelje priprema sasvim dovoljno pred nastavak sezone.

Obe odluke su pogrešne, to je jsno već sada. U mnogim zemljama će trenažni procesi trajati i po četiri nedelje, kako bi se izbegle sportske povrede na mečevima. Tokom dva meseca ili nešto malo više bez fudbala, tela igrača više nisu u najboljem izdanju, odnosno u punoj kondiciji.

A šta tek reći o odluci da se igrači ne testiraju? To deluje kao odluka o kojoj se uopšte nije razmišljalo, a novinar objašnjava da je razlog cena testova na COVID-19!

Niko ne želi da plati testove za fudbalere, pa bi tako najviši rang mogao da počne i sa zaraženim igračima koji uopšte ne znaju da imaju korona virus, bolest koja je paralisala ceo svet.

Najviši rang fudbala u Albaniji čini deset klubova i do sada je odigrano 26 kola u ovoj sezoni. Lider prvenstva je Tirana, ekipa koja ima čak devet bodova više od drugoplasiranog Kukešija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC