• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako Srbin slavi gol u doba korone: Morao sam, zbog sina kog čekam!

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Paločević postigao je jutros gol za Pohang postavši tako tek treći srpski fudbaler koji se u poslednja dva meseca upisao u strelce. U Južnoj Koreji kažu da ne sme ni da se priča na terenu, ali ofanzivni vezista je našao način i kako da proslavi gol!

 Aleksandar-Palocevic-intervju-za-MONDO-gol-u-Juznoj-Koreji-za-Pohang-proslava-gola-VIDEO Izvor: MN PRESS

Zbog pandemije korona virusa prekinuta su gotovo sva fudbalska takmičenja na svetu, a retkli su oni koji su opstali poput Belorusije, Nikaragve, Turkmenistana i Južne Koreje - čije je takmičenje startovalo baš tekućeg vikenda.

U prethodna dva meseca samo tri srpska fudbalera upisivala su se u strelce: Bojan Dubajić i Lazar Sajčić u Belorusiji, a ovog jutra priključio im se i Aleksandar Paločević koji je na idealan način počeo da "troši" svoju drugu godinu u Južnoj Koreji u dresu Pohanga, uprkos svim restrikcijama koje je rukovodstvo lige naredilo zbog toga što pandemija i dalje nije prošla.

Možda će vas zanimati

Paločević, bivši fudbaler Vojvodine, prvi gol u sezoni postigao je protiv Busana sa penala u 71. minutu, a u razgovoru za MONDO poručuje da je time "utakmica smirena" i mirno privedena kraju (2:0)

"Sve ide kako treba. Došao sam prošle godine, skoro sam ovde godinu dana, imao sam malo problema zbog povreda u početku, a sada je sve  došlo na svoje. Prihvatili su me navijači, uzvratio sam im dobrim igrama, pobedama, golovima i asistencijama. Najvažnije su pobede i nije moglo bolje da počne", kazao je Paločević koji je na pozajmici iz portugalskog Nacionala do kraja 2020.

Srpski fudbaler ističe da mu je fudbal "jako nedostajao" i da je jedva čekao da ponovo počnu utakmice, pošto je praktično pet meseci proveo u iščekivanju...

"Došao sam ovde još 4. januara i imali smo pripreme koje nisu bile u državi, pa smo se vratili u Južnu Koreju. Trenirali smo najnormalnije ovde, svaki trening, nismo prestajali od tog našeg prvog okupljanja, ali je liga kasnila više od dva meseca", ističe Paločević.

Dobili su jasne instrukcije kako treba da se ponašaju na terenu, iako se pandemija "gasi" u Južnoj Koreji nakon što je u početku uz Kinu bila jedna od najpogođenijih zemalja.

"Nema rukovanja, nema pljuvanja, nema pozdravljanja sa tvojim igračima. To su neka pravila koja bi trebalo da se pridražavamo. Ko je na klupi - mora da ima masku, kao i ko izađe. To je nešto što je novo i što su uveli kao pravila i protokol", naveo je Paločević i objasnio bizarno pravilo koje su izdali u rukovodstvu lige, ali verovatno da bi sebe zaštitili.

Izvor: MN PRESS

Naime, igrači na treninzima i utakmica uopšte ne bi smeli da komuniciraju, kako je to uopšte moguće u sportu kakav je fudbal!?

"Nemoguće je bez komunikacije", rekao je Paločević.

"Danas ko je gledao mogao je da vidi da smo normalno odigrali utakmicu. Bilo je i čarki, i svakakviih reči, od protivničkih igrača, kao i naših, ali to je fudbal... To je kontakt igra, nemoguće je kontrolisati emocije. I sudija nije upozoravao na neke čarke, par puta se desilo, što ovde nije slučaj, da budu koškanja, ali ništa sudija nije nijednom kaznio ili opomenuo igrače".

Ipak, na papiru ta ograničenja i dalje postoje...

"Probaš pre utakmice da to prihvatiš, ali teško je kontrolisati sebe. To je kontakt-igra, nemoguće je kontrolisati svoje emocije, da je to moguće ne bi bilo crvenih kartona. Zaboravio sam posle gola i proslavio sam gol sa svojim saigračima, kao da je to bilo najnormalnije", naveo je Paločević koji je po postizanju gola otrčao po loptu i stavio je ispod majice.

Aleksandar Paločević dao je gol za Pohang (od 7:20).
Izvor: YouTube/ K리그 (K LEAGUE)

Uz to, stavio je palac u usta, a to obično u svetu fudbalskih proslava znači samo jedno..

"Kad sam baš šutirao penal i postigao gol nisam mislio o ograničenjima, mislio sam kako da proslavim gol, videli ste da sam proslavio onako zbog toga što supruga i ja čekamo dečaka. Bio sam srećan zbog gola i proslave. Nisam još postao otac, supruga i ja čekamo dečaka, koji će uskoro biti sa nama, pa sam jako uzbuđen zbog toga što ću se ostvariti i u ulozi roditelja".

Paločević ističe da pri proslavi gola nije mogao da "beži od svojih saigrača", dodaje i da se "ne plaši kontakta" zbog toga što su sve vreme u treningu, a ističe da sve manje ljudi nosi rukavice, maske...

Šta je plan za dalje?

U dresu Stilersa za sada ima učinak od šest golova i pet asistencija, u malo više od pola sezone, pa se nameće da mu više "leži" fudbal u ovoj azijskoj zemlji nego u Portugalu.

"Svakako sam ovde na pozajmici i imaju do decembra uslov da odluče da li žele da otkupe moj ugovor. Ja i dalje ne znam šta je najbolje za mene i stvarno mi je ovde sjajno, sve funkcioniše besprekorno, što možda nama na Balkanu nije toliko normalno, ali ovde je sve tako. Ne postoji stvar koja ne funkcioniše. Što se tiče života i fudbala - sve je na visokom nivou", kazao je Paločević.

Ipak, i dalje se premišlja, teško je dati odgovor na pitanje posle tako kratkog perioda.

"Želim da dok god sam ovde pružam maksimum i da pobeđujemo, a posle toga ćemo videti šta će biti. Imam posle ugovora ovde još godinu i po u Portugalu pošto je moj tim ušao u prvu ligu. Zaista još ne znam, ali samo da mi ovako nastavimo", zaključio je srpski vezista razgovor za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC