• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal o otkazu u Junajtedu: Supruga je nešto naslućivala...

Autor mondo.ba

"Žene očigledno imaju instinkt kada je riječ o tome. Ja nisam osjećao da se sprema neka 'zavjera'", istakao je holandski strateg

 Mančester junajted Van Gal otkaz Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Holandski strateg Luj van Gal dvije sezone je proveo na klupi Mančester junajteda.

Na kraju druge, osvojio je trofej u FA kupu i vjerovao je da tim uspjehom iz maja 2016. godine dodatno ojačao poziciju pred treću sezonu na klupi kluba sa Old Traforda. Ipak, Ed Vudvord je imao drugačije planove...

Možda će vas zanimati

Holanđanin koji je u Junajted stigao nakon što je prethodno sa "lalama" osvojio treće mjesto na Mundijalu u Brazilu smijenjen je samo dan-dva nakon finala engleskog kup-takmičenja protiv Kristal Palasa. Na njegovo mjesto stigao je Žoze Murinjo, a Van Gal se neslavnog odlaska sa klupe prisjetio četiri godine kasnije, u razgovoru za "Miror".

"Najteža stvar tokom boravka u Junajtedu bila je život uz omču oko vrata šest mjeseci", rekao je 68-godišnji Van Gal, pojasnivši:

"Supruga me je upozoravala od januara do kraja sezone šta će se desiti. Žene očigledno imaju instinkt kada su u pitanju ovakve stvari. Ja zaista nisam osjećao da li i šta Vudvord sprema, nisam znao da se priprema neka 'zavjera'. Bio sam ubijeđen da ću ugovor odraditi do kraja, da ću biti na klupi Mančester junajteda i tokom te treće sezone", istakao je Holanđanin.

Supruga je, vrlo vjerovatno, predosjetila šta mu se sprema nakon rane eliminacije kluba iz Lige šampiona u toj drugoj sezoni (Junajted je bio treći u grupi, iza Volfsburga i PSV-a).

Takođe, na kraju te sezone, izostao je novi plasman u elitu.

Van Galova ekipa bila je peta, uz isti broj bodova (66) kao i Mančester siti, koji je, ipak, na svojoj strani imao gol-razliku (Siti +30, Junajted +14).

Na kraju, umjesto njega, za novog trenera je imenovan Murinjo, koji je bio Van Galov pomoćnik dok je Holanđanin odrađivao drugi mandat u Barseloni, od 1997. do 2000. godine, a prije nego što je Portugalac uplovio u samostalne trenerske vode kao komandant Benfike.

Za vrijeme boravka u Junajtedu, Van Gal je sjedio na klupi tokom 103 zvanične utakmice, a zabilježio je 54 pobjede, 25 remija i 24 poraza.

Osim engleskog premijerligaša, Barselone i reprezentacije Holandije, Van Gal je radio i u Ajaksu, gdje se najduže zadržao (šest godina, od 1991. do 1997. godine), te u AZ Alkmaru i Bajernu, a može da se pohvali osvajanjem nacionalnih titula sa četiri različita kluba.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC