• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontrolni u Humskoj: Milošević se smeška, ali neće da priča

Autor Vladimir Sukdolak

Trener Partizana samo je kratko prokomentarisao nastupe Denisa Stojkovića i Nikole Štulića u test utakmici. Generalno, zadovoljan je kako je "parni valjak" izgledao.

 Kontrolni u Humskoj: Savo Milošević se smeška, ali neće da priča Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

FSS uvodi nova pravila i od sezone 2020/2021 svaki superligaški tim će u svom sastavu morati da ima igrače rođenje posle 1. januara 1999. U Humskoj s tom novinom srpske "kuće fudbala", očigledno, neće imati problema.

Crno-beli među prvotimcima imaju još mlađe fudbalere poput Filipa Stevanovića, Strahinje i Lazara Pavlovića, Slobodana Stanojlovića, Nikole Lakčevića...

Možda će vas zanimati

Uskoro će broj tinejdžera postati još veći...

Partizan je u subotu posle puna dva meseca izašao pred oči javnosti i podeljen na "bele" i "crne" odigrao skraćeni meč na glavnom terenu stadiona u Humskoj ulici.

Za trenera Sava Miloševića, glavnog sudiju pomenute utakmice, rezultat (3:2 za bele) apsolutno je bio u drugom planu. Stručni štab crno-belih raspodelio se oko terena i na tribinama kako bi imali bolji uvid i opšti utisak je, kako je rečeno posle meča, da su igrači za 55-60 minuta, dok noge nisu postale teške, pružili neočekivano dobru partiju.

"Parni valjak" je u trenažnom procesu od 4. maja, kada se prvi put posle ukidanja vanrednog stanja i nakon odluke Vlade Srbije o relaksaciji mera usled pandemije korona virusom okupio u "Zemunelu". Crno-belima je, kao i svim drugim ekipama, u početku bilo onemogućeno da zajedno treniraju, već su treneri morali da se dovijaju i da na više terena dele ekipu na grupe od najviše devet igrača.

"Moramo da budemo zadovoljni i ja sam zaista zadovoljan", rekao je Milošević posle utakmice.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

"Odnos i kvalitet igre u većem delu meča bili su va visokom nivou, kao i voljni momenat kod igrača", dodao je šef stručnog štaba crno-belih i najavio paklen rad za narednu nedelju.

"Ova je bila dosta teška, ali će naredna biti najteža. Pojačaćemo još više, jer u sedmici pred nastavak Superlige moramo da počnemo malo da spuštamo intenzitet. Pred nama su fizički jako zahtevnih sedam dana, ali verujem da smo napravili dobru osnovu u bazu da malo pojačamo", uveren je Savo Milošević.

U timu Partizana se pojavio, verovatno, budući tandem prvotimaca Partizana - Denis Stojković koji je 2002. i Nikola Štulić 2001. godište.

"Zadovoljni smo, ali neću više ništa da kažem", bilo je sve od Miloševića za "nove" fudbalere Partizana.

Stojković je na probi i posle odigranih 70 minuta gotovo da nema razloga da Partizan ne potpiše ugovor sa fudbalerom čiji je talenat svojevremeno primećen od strane skauta Juventusa i Čelsija. Deluje da se mladi fudbaler osećao komforno i raspoloženo na sredini terena u društvu novih saigrača, prvo u nešto povučenijoj ulozi, a zatim i u napadačkoj formaciji.

Od najboljih poteza videli smo ubacivanje po desnom krilu na pas Natha i rutinsku asistenciju za Umara Sadika. Stojković je pred kraj meča naglasio i razantan šut.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Štulić je priliku dobio u drugom delu umesto Sadika i za kratko vreme na terenu opravdao je poverenje koje je dobio od stručnog štaba. Momak koji je prošao sve omladinske kategorije crno-belih svakako će u početku vrebati svaku priliku da zgrabi dres prvog tima i po potrebi uskoči umesto Sadika ili Bojana Matića.

Za početak uspeo je da nadmudri daleko iskusnijeg vršnjaka Strahinju Pavlovića i da natera trenera Miloševića da pokaže na "kreč".

Filip Stevanović je samo nastavio gde je stao. Na pas Lazara Markovića efektno je savladao vrlo dobrog Nemanju Stevanovića.

"Sve je super u ekipi, ali sam srećan što su moji pobedili. Mnogo mi je nedostajao fudbal, sada je prelep osećaj. Jedva čekam da se nastavi sezona", kratko je poručio još jedan crno-beli tinejdžer.

Partizan će tokom naredne sedmice odigrati prijateljski meč sa Zemunom, a na njemu bi trebalo da vidimo i Sejdubu Sumu, koji je duel u subotu posmatrao u civilu pored terena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC