• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stadion Veleža iz dana u dan sve ljepši (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Novim objektom s kojeg će ubuduće Velež podržavati najvatreniji navijači, članovi Kluba navijača "Red Army", stadion će dobiti mnogo ljepši izgled od dosadašnjeg.

 Stadion Veleža iz dana u dan sve ljepši (FOTO) izgradnja istočne tribine stadiona Rođeni Izvor: Anadolija/Željko Miličević

I tokom trajanja vanrednog stanja usljed pandemije korona virusa, radovi na izgradnji istočne tribine stadiona "Rođeni" u Mostaru, nisu prekidani.

Novim objektom s kojeg će ubuduće Velež podržavati najvatreniji navijači, članovi Kluba navijača "Red Army", stadion će dobiti mnogo ljepši izgled od dosadašnjeg.

Možda će vas zanimati

Arena "Rođeni" u narednim godinama bi, prema najavama aktualne Uprave, trebala dobiti i četvrtu, posljednju tribinu, i to na južnoj strani stadiona pored nekadašnje Predionice, ali će za to trebati pozamašna sredstva pa i značajnija pomoć lokalne zajednice i Fudbalskog saveza BiH.

Tribina koja se trenutno gradi gabaritno je slična zapadnoj. Njihove visine su jednake te će se izgradnjom nove dobiti jednaki nosači za budući krov. Radovi na izgradnji započeli su početkom marta ove godine, a rok za završetak je 90 radnih dana. Nakon toga, plan je sastaviti tribine sjever - zapad i sjever - istok s popularnim "zdenka" uglovima.

Potom je u planu natkrivanje stadiona. Vrijednost istočne tribine procijenjena je na 2.500.000 KM. Predviđa se da će izgradnja nove i korekcije na dvije postojeće tribine zbirno koštati oko tri miliona maraka.

S obzirom da je izvjestan prekid sezone u Premijer ligi BiH, navijači će na novu tribinu zakoračiti vjerovatno početkom naredne sezone. Velika je mogućnost da tog dana osim ispred nove tribine, Velež po prvi put nakon progona sa stadiona "Pod Bijelim brijegom" zaigra i pod reflektorima.

Mostarski klub domaće mečeve na ovom stadionu igra od 1995. godine.

Prva mala tribina od drveta napravljena je na sjevernoj strani stadiona odmah nakon rata. Tri godine kasnije izgrađena je istočna ili tribina "stajanje", koja je srušena krajem prošle godine.

Sadašnja centralna tribina (na sjevernoj strani) izgrađena je 2006. pred prvi povratak Veleža u Premijer ligu BiH, a dvije godine kasnije i zapadna koja je nadograđena dolaskom aktualne Uprave kluba.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC