• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić asistirao za prekid lošeg niza Ajntrahta, "vukovi" izgrizli Bajer!

Autor mondo.ba

Bajer deklasiran na Baj Areni u duelu sa "vukovima". Ajntraht uspio da prekine niz poraza, ali ne i da trijumfuje. Remijem završen i okršaj u Bremenu.

 Bundesliga 28. kolo Ajntraht Frajburg 3 3 Bajer Volfsburg 1 4 Izvor: Pool/Getty Images Europe

Osim Der Klasikera, nakon kojeg je Bajern praktično spustio ruku na osmu uzastopnu "salataru", večeras su odigrana još tri meča 28. kola Bundeslige.

Najviše razloga za zadovoljstvo imao je Volfsburg, koji je "pregazio" Bajer u Leverkuzenu (1:4), Ajntraht je, zahvaljujući asistenciji Filipa Kostića i pogotku Timotija Čendlera, uspio da ostane neporažen u duelu sa Frajburgom, dok je "najnezanimljivije" bilo na Vezeru, gdje su mreže mirovale u sudaru Verdera i Borusije iz Menhenghladbaha.

Možda će vas zanimati

Pet vezanih kola Ajntraht je znao samo za poraze u Bundesligi.

Gdje je stao prije, tim iz Frankfurta nastavio je i poslije pandemije korona virusa.

Na prve dvije post-karantinske utakmice, puleni Adija Hitera nisu ništa mogli da učine u duelima sa Borusijom iz Menhengladbaha (1:4) i Bajerna (5:2), a na pragu poraza bili su i protiv Frajburga, da se u 82. minutu nije "umiješao" Filip Kostić.

Srpski reprezentativac je tada sjajno centrirao sa lijeve strane prema Timotiju Čendleru, koji je uspio da se oslobodi čuvara, Kristijana Gintera, i poentira za 3:3.

Goleadu je u 28. minutu započeo Frajburgov Vinćenco Grifo, Ajntraht prilično srećno, golom Andrea Silve samo sedam minuta kasnije, došao do "iksa", a potom dopustio da za samo 120 sekundi, od 67. do 69. minuta, Frajburg stigne na korak od trijumfa.

Spriječili su to, međutim Kamada i Čendler.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

"Vukovi" su na Baj Areni, potpuno neočekivano, "izgrizli" Bajer Leverkuzen! Bilo je 1:4, pa je šampion Njemačke iz 2009. godine sa kamatom naplatio dug iz prvog dijela sezone, kada su "farmaceuti" trijumfovali rezultatom 0:2.

Najduže će ovo veče pamtiti hrvatski internacionalac Marin Pongračić, koji igra prvu sezonu u Bundesligi – i koji je večeras "probio led" kad su u pitanju pogoci u elitnom njemačkom rangu.

Postigao ih je dva, oba iz prekida, oba glavom i oba na asistenciju Maksa Arnolda, koji je i sam mogao da se pohvali jednim pogotkom u Leverkuzenu, dok je jedan od golova Volfsburga, onaj drugi, bio djelo Renata Štefena.

Jedini gol za Bajer, koji je napravio značajan korak unazad u borbi za plasman u Ligu šampiona, postigao je Julijan Baumgartlinger.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Jedini meč na kojem, rekosmo, nije bilo golova je onaj u Bremenu, a na kojem je srpski fudbaler Miloš Veljković dobio peti žuti karton, pa neće biti u prilici da pomogne saigračima u narednom kolu, kada će Verder igrati protiv Šalkea, najvećeg razočaranja nastavka Bundeslige.

BUNDESLIGA – 28. kolo

Utorak:

Borusija D. – Bajern 0:1 (0:1)
/Kimih 43/

Bajer – Volfsburg 1:4 (0:1)
/Baumgartlinger 84 - Pongračić 43, 75, Arnold 64, Štefen 68/

Ajntraht – Frajburg 3:3 (1:1)
/Andre Silva 35, Kamada 79, Čendler 82 - Grifo 28, Petersen 67, Holer 69/

Verder – Borusija M. 0:0

Srijeda:

RB Lajpcig – Herta (18.30)

Augzburg – Paderborn

Fortuna – Šalke

Hofenhajm – Keln

Union Berlin – Majnc (20.30)

TABELA: Bajern (+1) 64, Borusija D. (+1) 57, RB Lajpcig 54, Borusija M. (+1) 53, Bajer (+1) 53, Volfsburg (+1) 43, Frajburg (+1) 38, Šalke (+1) 37, Hofenhajm 36, Keln 34, Herta 34, Augzburg 30, Union Berlin 30, Ajntraht (-1) 29, Majnc 27, Fortuna 24, Verder (-1) 22, Paderborn 18.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC