• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Primera je spremna: Da uživamo, od 12. septembra nova sezona

Autori mondo.rs Autori Vladimir Sukdolak

Čelnik La Lige govorio o mnogim detaljima koji su pred Primerom i španskim fudbalom.

 Spanija-Primera-nastavak-12.-septembar Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Predsednik La Lige, Havijer Tebas Medrano, otkrio je u petak neke detalje vezane za početak nove sezone, ali i nastavak aktuelne posle tri meseca pauze usled pandemije korona virusa.

Kao datum nastavka takmičenja u Primeri izabran je 11. jun i svi se nadaju da više odlaganja i pomeranja neće biti, odnosno da će u petak za dve sedmice lopta ponovo da se zakotrlja na terenima širom Španije, najugroženije evropske države virusom Covid-19.

Možda će vas zanimati

Čelnik jedne od najjačih liga sveta istakao je da će nova sezona, ako sve bude kako treba, početi 12. septembra, što je nešto manje od mesec dana kasnije u odnosu na sezonu 2019/2020. Prva utakmica prekinutog prvenstva između Atletik Bilbaa i Barselone odigrana je u petak 16. avgusta 2019, dok su ostali mečevi 1. kola završeni tokom vikenda.

"Spremni smo", bila je kratka poruka Tebasa tokom konferencijske veze sa predstavnicima medija.

Glavni izvršni direktor je pričao i o detaljima svemu što njega, saradnike i klubove čeka u predstojećem periodu španskog fudbala, najvažnije sportske grane u državi.

Televizijski prenosi utakmica biće dostupni svima, jer je, kao je rekao Medrano, nacija tokom korona virusa propatila i i dalje pati, tako da niko nema pravo da nekome uskrati pravo da gleda fudbal. Zanimljivo da će gledaoci kraj malih ekrana, po uzoru na Bundesligu, imati dve opcije na koji način će moći da prate duele Primera. Jedna je da sa stadiona i terena dopire originalni zvuk, a druga je da se uključi audio-vizuelni mod koji će gledaocima stvoriti dodatni utisak prisustva publike i uzavrele atmosfere.

Tebes je rekao da će cilj Primere da u što skorije vreme bude iznad Premijer lige i Bundeslige i da su odličan posao napravili kada su doneli odluku da čekaju, jer je ishitrenost skupo koštala francusku Ligu 1 i ona je jedna od retkih koja je okončana bez borbe.

"Vratićemo se 2021. u normalu i najvažnije je da nemamo ekonomsku krizu zbog pandemije. To što se vraćamo ne znači da nećemo imati milionske gubite, ali je bitno da vidimo ko su na saveznici. Fudbal je važan deo sportske industrije i mnoge porodice od njega zavise", rekao je Havijer Tebes.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC