• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ide po polufinale Kupa - i Banjca?

Autor Jovan Terzić

Mladi vezista Inđije biće u centru pažnje današnjeg duela.

 Zvezda ide po polufinale Kupa - i Banjca? Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Malo ko je u januaru znao za njega, a sada se otimaju da ga dovedu", izjavio je trener Inđije Aleksandar Janjić za Sportski žurnal, govoreći o mladom vezisti svog tima, Mihajlu Banjcu (20).

Momak iz Novog Sada biće u centru pažnje četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije, koju zeleno-beli od 17 časova igraju na svom stadionu protiv novog-starog šampiona, Crvene zvezde (prenos na TV Arena Sport 1). 

Možda će vas zanimati

Fudbaler Inđije odavno se pominje kao želja crveno-belih, ali se u trku za njegov potpis uključio i TSC. Navodno, klub iz Bačke Topole speman je da plati više, međutim, to bi vrlo lako moglo da se promeni ovog utorka, ukoliko Banjac odigra na visokom nivou i opravda interesovanje najtrofejnijeg srpskog kluba.

Moraće gosti maksimalno oprezno da uđu u ovu utakmicu, jer su se ne tako davno okliznuli upravo u sremskoj ravnici, kada je krajem februara prvenstveni duel završen remijem 1:1.

Ulog je sada mnogo veći - polufinale Kupa, takmičenja čiji pehar na "Marakani" čekaju od 2012. godine, a dodatno motivisani da dođu do prve "duple krune" još od 2007.

Svestan uloga, Dejan Stanković sigurno neće kalkulisati sa sastavom tima. Najavio je da opet neće rizikovati sa nedovoljno spremnim Sekuom Sanogom, što nagoveštava da će igrati samo igrači koji mogu da izdrže visok ritam tokom većeg dela utakmice. Za razliku od gostovanja na Banjici u konkurenciji će biti i Miloš Vulić.

Očekuje se da Zvezda ponovo bude u formaciji sa dvojicom napadača, ali ostaje da vidimo koji tandem će trener izabrati. Protiv Rada su počeli Aleksa Vukanović i Tomane, kog je potom zamenio Milan Pavkov. Vukanović se istakao sa dva gola i iznuđenim penalom i uz Mirka Ivanića je bio najbolji akter utakmice.

U Inđiji bi šansu mogao da dobije i Ričmond Boaći, koji je propustio prvu utakmicu posle dva i po meseca pauze zbog pandemije korona virusa.

"Boaći trenira dobro, dobro radi. Računam na njega. Kako ćemo nastupiti, videćemo sutra…", zagonetan je bio Stanković pred novinarima.

Predstojeći duel biće ukupno peti između Crvene zvezde i Inđije, a svi prethodni odigrani su u prvenstvu. Prva dva u sezoni 2010/11, kada su crveno-beli slavili 1:0 i 3:1, a druga dva ove sezone. Posle 2:1 u trileru na "Marakani", golovima Milana Pavkova, usledilo je pomenutih 1:1 u Inđiji. 

Ko će od ova dva tima u polufinale Kupa Srbije, saznaćemo predveče. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC