• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret u slučaju Ognjena Vranješa: Anderleht vraća Banjalučanina iz Atine

Autor mondo.ba

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i defanzivac Anderlehta Ognjen Vranješ moraće do 1. jula da se vrati sa pozajmice iz AEK-a u klub iz Brisela.

 Ognjen Vranješ se vraća u Anderleht, propala pozajmica u AEK Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Grčki mediji pišu u subotu da je Anderleht odustao od produženja pozajmice za Ognjena Vranješa, koji mora da se vrati u belgijski klub do 1. jula jer ima važeći ugovor na još dvije sezone.

Eventualni odlazak banjalučkog defanzivca će biti veliki gubitak za atinski klub, koji će možda u najvažniji9m utakmicama u julu biti lišen njegovih usluga.

Možda će vas zanimati

A kakav ugled Vranješ ima u Atini najbolje ilustruje podatak da je nedavno svrstan u idealnu ekipu decenije žuto-crnih.

Anderleht se ne slaže sa prijedlogom AEK-a o produžetku pozajmice do samog isteka ugovora, a problem sa prethodnim dogovorom nastao je kada su Belgijanci angažovali novo tehničko rukovodstvo na čelu sa Frenkijem Ferkoternenom i Vensanom Kompanijem.

Novi šef u Anderlehtu radio je dugo godina u Rusiji, dobro poznaje Vranješa i odlučio je da mu pruži novu priliku da se izbori za mjesto na spisku za narednu sezonu.

S obzirom da je belgijska Župiler liga prekinuta i zvanično završena zbog pandemije korona virusa, Anderleht se sprema da počne s treninzima i ima svo zakonsko pravo da traži od Vranješa da dođe u Brisel.

Tu AEK ništa ne može da učini, prenijeli su belgijski mediji, koji takođe navode da će Vranješ vrlo vjerovatno ostati u Anderlehtu s obzirom da u klubu nemaju gotovo nikakvih odbrambenih kadrovskih rješenja.

Zato smatraju da su male šanse da će biti postignut novi dogovor oko pozajmice sa AEK-om jer ako se to dogodi, Ferkoternen neće imati priliku da prođe pripreme i vidi Vranješa na djelu.

Drugim riječima, po svemu sudeći Anderleht računa na Banjalučanina za narednu sezonu, što u praksi znači da će AEK ostati bez Vranješa u možda presudnom kolu plej-ofa i mogućem finalu Kupa Grčke.

Time će odbrana Atinjana biti značajno oslabljanje jer trener Masimo Karera na raspolaganju još samo ima Ojkonomua, Svarnasa i Tsigrinskog.

Podsjetimo, u julu 2018. godine, Banjalučanin je upravo iz AEK-a prešao u Anderleht za 3.2 miliona evra, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promijenio sedam klubova i nigdje nije zadržao duže od godinu dana.

U Anderlehtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom, dok je u karijeri i branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Šerifa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gacijantep, španskog Sportinga iz Hihona i ruskog Tom Tomska, prije dolaska u Atinu i Brisel.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC