• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drži se, Strahinja: Kolege s Arene aplaudirale teško povrijeđenom fudbaleru

Autori Nikola Janković Autori Dušan Ninković

Nikome na "Čairu" nije bio potreban usporeni snimak, mogli su u isti mah da vide i čuju koliko je ozbiljnu povredu zadobio Strahinja Tanasijević. Svašta je preživio od kada je sa 11 godina stigao u Rad, ali ovakvu povredu ne.

 Teska-povreda-fudbalera-Rada-na-utakmici-sa-Radnickim-Cair-aplaudirao-Strahinji-Tanasijevicu Izvor: MN PRESS

Strahinja Tanasijević imao je 11 godina kada je iz rodnog Mladenovca počeo da dolazi na Banjicu na treninge Rada.

U narednih 11 godina doživio je svašta, da igra UEFA ligu šampiona za mlade, Srpsku ligu u dresu Žarkova, raskine saradnju sa Šumadijom prije prve utakmice u Aranđelovcu, trenira sa omladinskom reprezentacijom kod selektora Branislava Nikolića, ali ne i zaigra za Srbiju...

...potpiše prvi profi ugovor sa Radom i debituje za seniore u oktobru 2017, pa tri mjeseca kasnije bude poslat u Kjevo na pozajmicu i tamo zaradi ugovor do juna 2021. tako što će u prve dvije utakmice za "leteće magarce" dobiti tri žuta i jedan crveni karton (jednu opomenu zaradio je kao rezerva na klupi, na gostovanju u Parmi)...

...probudi se prošlog ljeta u Parizu, kao fudbaler istoimenog drugoligaša, za koji će odigrati samo 54 minuta za narednih šest meseci, i to u porazu od 0:8, pa se odjednom ponovo pojavi na Banjici, u dresu svog Rada, ovog puta kao pozajmljen igrač Kjeva...

Izvor: MN PRESS

U prethodnih 11 godina doživio je svašta, ali ne i ovako gadnu povredu kao danas na "Čairu" u utakmici oslobođenoj rezultatskog značaja i završene petim uzastopnim porazom "građevinara" poslije vođstva 0:2 već u 20. minutu.

Usporeni snimak Tanasijevićevog duela sa deset centimetara nižim driblerom, Nikolom Čumićem, strijelcem dva od ukupno sedam golova, samo je potvrdio ono što malobrojna publika na tribinama nije želela ponovo da vidi - nehotice, u žaru borbe, slučajno, ali bolno i potencijalno opasno.

Krilni napadač Radničkog i stameni štoper Rada sudarili su se na ivici kaznenog prostora i odmah je bilo jasno da će Marko Mićović morati da napravi izmjenu koju nije planirao. Tanasijević je ozbiljno iskrenuo zglob, što se u isti mah jasno vidjelo i čulo.

Nije bilo grubih startova danas u Nišu, ali dvojica fudbalera gostujućeg sastava nisu završila utakmicu - Nemanja Petrović zbog dva žuta kartona, u 19. i 77. minutu, a Tanasijević zbog djelića sekunde tog 63. minuta utakmice.

Teren je napustio na nosilima, dok su mu aplaudirale i Nišlije i vidno potresene kolege sa TV Arenasport, koje su realizovale prenos.

Ovom prilikom, redakcija Monda želi hrabrom fudbaleru Rada što brži oporavak i povratak fudbalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC