• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tibo Kurtoa: Zamjenski stadion Reala? Nikakav problem. Naprotiv!

Autor mondo.ba

"Bilo bi sjajno ako bismo baš tu došli do titule", poručio je Belgijanac

 Tibo Kurtoa stadion Alfredo di Stefano dodatni motiv Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE

Španska Primera, obustavljena u martu zbog pandemije korona virusa, nastaviće se u četvrtak, 11. juna, derbijem Andaluzije između Sevilje i Betisa.

Do kraja takmičenja preostalo je da se odigra još 11 kola, a o tituli će, faktički, odlučivati Barselona i Real Madrid, koji su znatno odmakli rivalima. Katalonci su na liderskoj poziciji uz 58 bodova, dok drugoplasirani Madriđani imaju dva boda manje.

Možda će vas zanimati

U španskoj prestonici nadaju se da bi mogli u preostalih 11 rundi da nadoknade taj zaostatak, a nastavak sezone optimistično dočekuje čuvar mreže Los Blankosa, Tibo Kurtoa.

Za Belgijanca problem ne predstavlja činjenica da će zbog rekonstrukcije stadiona "Santijago Bernabeu" Real Madrid domaće mečeve igrati na zamjenskom stadionu "Alfredo di Stefano". Naprotiv!

"Ne smatram to hendikepom i rizikom, već je čast igrati na stadionu koji nosi njegovo ime, najvećeg fudbalera kojeg je ovaj klub ikad imao. Dodatni motiv nam predstavlja činjenica da postoji mogućnost da trofej namijenjen šampionu podignemo na stadionu koji nosi Alfredovo ime", poručio je Kurtoa za Movistar Plus.

Real će u prvoj utakmici nastavka sezone ugostiti ekipu Eibara.

Belgijski reprezentativac ima priliku da po treći put u karijeri primi golmansku nagradu "Rikardo Zamora", koja se dodjeljuje čuvaru mreže sa najmanje primljenih golova u odnosu na broj utakmica. Ukoliko u tome uspije, Real bi laureata imao prvi put od 2008. godine i Ikera Kasiljasa.

"Priznanja uvijek prijaju. Dva puta sam ovaj trofej osvajao kao golman Atletika i volio bih, svakako, da to ponovim i sada u Realu. Naravno, nagrada se zasniva na timskom radu, pa bi i saigrači imali ogromnog udjela ukoliko bi se to desilo", poručio je Kurtoa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC