• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI mi trebate sutra: U kopačkama ili cipelama, Deki Stanković zna kako!

Autor Jovan Terzić

"Kako ćemo proći - ne znam. Da li na penale, lepom igrom, ružnom - ne znam", rekao je čovek koji je rešavao "večite derbije" kao fudbaler, a onda naveo ono što je tada naučio: "Ali, znam da može svašta da se dogodi i zato mi ne treba 11 igrača, nego ceo tim".

 SVI mi trebate sutra: U kopačkama ili cipelama, Dejan Stanković [zna] kako! Izvor: MN PRESS

Za fudbalsku utakmicu potrebno je 11 igrača.

Za pobedu u "večitom derbiju" potreban je ceo tim.

Možda će vas zanimati

Dejan Stanković je to naučio prilično mlad, kada je kao jedan o 11 na terenu rešavao najvažnije utakmice našeg fudbala. Došao je trenutak da se u Humsku vrati u odelu i cipelama, rešen da ponovi ono što mu je uspevalo u dresu i kopačkama.

"Ovo je utakmica sa jednim ciljem, da prođemo u finale. Kako ćemo proći - ne znam. Naš cilj je da prođemo, a videćemo kako. Da li na penale, lepom igrom, ružnom, ne znam...", rekao je Stanković danas na konferenciji za medije na "Rajku".

Crveno-belima je cilj "dupla kruna", prva još 2007. i prvi trofej Kupa od 2012, dok crno-beli žele i peti uzastopni trijumf u ovom takmičenju.

"Moraš da nađeš pravih11 da bi sutra izveo 11 najboljih i najspremnijih i mentalno i fizički. Nema prvih 11, nego ima ekipa. Svako mora da bude spreman jer svašta može da se dešava i svako će mi trebati", rekao je i dodao da zna ko počinje utakmicu:

"Znam tačno ko će igrat i ko neće, ali hajde da ostavimo nešto za sutra".

Izvor: MN PRESS

Ovo je 16. put da se Zvezda i Partizana sastaju u polufinalu nacionalnog kupa. Crveno-beli imaju 12 pobeda, a crno-beli tri. Ukoliko u sredu bude nerešeno, nema produžetaka nego će se odmah izvoditi penali.

Gosti jubilarni 200. takmičarski duel najvećih rivala srpskog fudbala dočekuju u boljoj formi i raspoloženju, pa im se dodeljuje uloga favorita.

Titula, 31. u istoriji kluba, "overena" je već u prvom kolu posle pauze zbog korona virusa, kada je na Banjici ubedljivo savladan Rad (5:0). Time su Zvezdini fudbaleri ispunili primarni cilj za ovu sezonu, pa su rasterećeni napunili i mrežu Radnika (4:1), a u Inđiji eliminisali istoimeni tim u četvrtfinalu Kupa pobedom 2:1.

Sada žele i "bonus" pobedom u "večitom derbiju", pa onda i 24. juna.

Iako osim lične satisfakcije pehar Kupa neće imati drugi značaj za crveno-bele, Stanković ne dozvoljava svojim fudbalerima da olako shvate predstojeću utakmicu i zahteva od njih plasman u finale, u kom će biti i pobednik duela Čukarički - Vojvodina.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC