• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl: Klub koji je "ispustio" tri najveća talenta Njemačke!

Autor Milutin Vujičić

A to je možda i razlog zašto su toliko neuspješni prethodnih godina...

 Debakl: Klub koji je "ispustio" tri najveća talenta Njemačke! Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Jošua Kimih, Timo Verner i Serž Gnabri biće novi nosioci reprezentacije Njemačke na Evropskom prvenstvu 2021. godine, a da li ste znali da su sva trojica ponikli u istom klubu?

Možda će vas zanimati

Naime, momci iz generacije 1995/1996 bili su članovi Štutgarta, posrnulog velikana njemačkoj fudbala, sadašnjeg učesnika "Cvajte". Ipak, samo jedan od njih stigao je da debituje za prvi tim, pošto su drugi klubovi uspjeli da ih ukradu "prije vremena".

Tako je Jošua Kimih nastupao za Štutgart do 2013. godine, kada ga je "ukrao" Lajpcig", tadašnji učesnik trećeg ranga njemačkog fudbala, pa je jedan od najboljih zadnjih veznih planete stigao na "Alijanc arenu" samo dvije godine kasnije.

Ako je neka uteha "Švabama", dobili su veći dio kolača od sedam miliona evra, ali utisak je da su mogli da prođu i mnogo bolje da su ga sačuvali...

Serž Gnabri je otišao još ranije. Arsen Venger je zapazio krilnog fudbalera u mlađim kategorijama Štutgarta, grada u kom je i rođen, pa ga je doveo za samo 100 hiljada evra još kao 16-godišnjaka. Preko Arsenala, VBA i Verdera stigao je do Bajerna za koji sada nastupa veoma uspkešno.

Što se tiče Tima Vernera, on je jedini koji je dočekao debi u dresu Štutgarta, ali je usljed ispadanja tima u niži rang takmičenja odlučio da pređe u Lajpcig u rekordnom transferu od 10 miliona evra.

Malo je reći da se taj transfer isplatio pošto je Verner u naredne četiri godine postigao 92 gola za "bikove" u 155 nastupa, a na kraju ove sezone napustiće klub i preseliti se u Čelsi za 60 miliona evra, pošto je postao jedan od najboljih napadača svijeta.

Eh, šta bi bilo kad bi bilo...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC